Jadroplov: Debeljak nam je nezakonito zaustavio brod, trpimo nenadoknadivu štetu!

Foto: Index

NAKON što je Brodosplit, pred sudom u Panami ishodio privremenu mjeru zaustavljanja broda "Peristil" u vlasništvu Jadroplova, zbog duga za posao iz 2009. godine, oglasio se i Jadroplov.

>Jadroplov u problemu: Debeljak im zaplijenio brod Peristil u Panami zbog duga od 18 milijuna dolara 

Iz Jadroplova tvrde da se radi o potraživanje koje nije niti dospjelo na naplatu.
 
Naime, radi se o tražbini temeljem "Sporazuma o suradnji na zajedničkoj provedbi Projekta izgradnje 2 broda koja će Brodosplit Brodogradilište d.o.o. graditi za domaćeg naručitelja", od 10. ožujka 2009. godine, i "Dodatka Sporazumu", od 07. lipnja 2011. godine, koju tražbinu je Republika Hrvatska dužna platiti Jadroplovu d.d, dok je Jadroplov d.d. dužan istu platiti Brodosplit d.d. u roku od sedam dana nakon što primi novac od Republike Hrvatske, u skladu s uvjetima Financijskog zapisnika, slijedom čega odnosna tražbina Brodosplit d.d. prema Jadroplov d.d. nije niti dospjela na plaćanje, navode iz Jadroplova.
 
"Obzirom da se radi o nezakonitom zaustavljanju, Jadroplov d.d. vjeruje da će uspjeti osloboditi "Peristil" od određene privremene mjere zaustavljanja, te na taj način spriječit nenadoknadivu štetu, a nastalu materijalnu štetu nadoknaditi od Brodosplit d.d. Međutim, poslovna šteta i gubitak ugleda koju trpi Jadroplov d.d., te šteta i narušavanje ugleda Republike Hrvatske u inozemstvu nastali uslijed protupravne radnje Brodosplit d.d., na žalost su nepopravljivi", zaključuje se u priopćenju Jadroplova.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara