Jakovina se zalaže za zaštitu pčela medarica u Europi

Foto: Hina

MINISTAR poljoprivrede Tihomir Jakovina podržao je inicijativu zaštite pčela medarica u Europi slovenskog kolege Dejana Židana, priopćilo je danas Ministarstvo.

Jakovina je, nakon Ministarske konferencije o zaštiti pčela medarica u Europi, koja je jučer i danas održana u Gornjoj Radgoni u Sloveniji, izjavio kako s velikim zadovoljstvom podržava Židanove napore, kao i zaključke Konferencije, za koje je uvjeren da će doprinijeti daljnjem unapređenju zaštite pčela medarica u Europi, posebno u regiji, jer su sve Hrvatskoj susjedne zemlje podržale potrebu dodatne zaštite pčela i pčelarstva.

Istaknuo je da je u daljnjoj zaštiti pčela i pčelarstva posebno važna stalna edukacija i informiranje potrošača o kvaliteti domaćeg meda, a podržao je i slovensku inicijativu za "medni doručak", namijenjenu djeci u osnovnim školama, kako bi stekla zdrave prehrambene navike.

U priopćenju Ministarstvo navodi da je u suradnji s Hrvatskom poljoprivrednom agencijom pokrenulo projekt označavanja meda oznakom "med iz Lijepe naše", koje potrošačima daje informaciju o kvaliteti i porijeklu meda proizvedenog u Hrvatskoj.

Izaslanstvo Ministarstva poljoprivrede danas je, u sklopu dvodnevnog službenog posjeta Republici Sloveniji, obišlo 52. Sajam AGRA koji je svečano otvorio predsjednik Josipović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara