Japanski novinari čekaju smrt: Ultimatum islamista istječe danas

Japanski novinari čekaju smrt: Ultimatum islamista istječe danas

Screenshot: Youtube

JAPANSKI dužnosnici nemaju kontakt s Islamskom državom čija militantna skupina prijeti da će ubiti dvojicu njihovih državljana ako Vlada ne plati 200 milijuna dolara.

"Radimo sve što je u našoj moći da dođemo do islamista. Pokušavamo spasiti naše ljude", kažu dužnosnici. Ultimatum ističe danas u 12.50 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, u video-snimci emitiranoj na džihadističkim stranicama skupina koja kontrolira velike dijelove teritorija u Iraku i Siriji prijeti da će ubiti u sljedeća 72 sata oba taoca ako ne dobije novac.

Zarobljenici su Haruna Yukawa (42) i Kenji Goto (47), obojica freelance novinari koji su izvještavali o krvavim sukobima u Siriji. Japanski mediji pišu da je Gotova supruga u prosincu dobila e-mail u kojem netko traži najmanje osam milijuna dolara za povratak njenog muža kući. Vlada istražuje te informacije.

Japanski premijer Shinzo Abe rekao je da je ultimatum Islamističke države neprihvatljiv i da internacionalna zajednica ne smije popustiti teroristima pa je nejasno planiraju li platiti otkupninu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara