Javila se četiri biskupa: Zbog decibela organizirali su hajku na dobrog pastira biskupa Ivasa!

Ilustracija: Index

BISKUPI Splitske metropolije - splitsko-makarski nadbiskup i metropolit Marin Barišić, hvarsko-bračko-viški biskup Slobodan Štambuk, dubrovački biskup Mate Uzinić i kotorski biskup Ilija Janjić, javno su uputili pismo podrške šibenskom biskupu Anti Ivasu koje objavljujemo u cijelosti. 

"Mi, biskupi Splitske metropolije, želimo izrazili svoju podršku i blizinu šibenskom biskupu Anti Ivasu u ovim trenucima u kojima se protiv njega podigla nepotrebna politička i medijska hajka, samo zato što je, u maniri dobrog pastira, javno progovorio o jednom gorućem problemu koji muči stanovnike njegovog grada.

Zabrinjava nas da se problemima – u konkretnom slučaju problem je višak decibela koji jednima pričinja ugodu i drugima smeta – ne pristupa odgovorno i dijaloški, pa i u skladu s važećim zakonskim propisima, nego ih se ironično i uvredljivo koristi da bi se obračunalo s neistomišljenicima. Osobito nas žalosti što se cijelom tom problemu pristupilo navijački, interesno i ideološki. Takvo manipuliranje ljudima nikad nije pridonijelo rješenju problema, nego samo novim i većim podjelama.

Je li ovakvo pojačavanje 'decibela', kojima se posvetilo toliko medijske pažnje, izlaz iz našeg teškog uspavanog i kriznog gospodarskog stanja? Mišljenja smo da se to prije može ostvariti pojačanjem 'decibela' druge naravi koji će voditi računa o odnosu između potrebe za mirnim snom i tjelesnim odmorom, kako naših stanovnika tako i gostiju, te nužnog turističkog rasta i ponude, koji sa sobom nose i potrebu zabave, pa i ponegdje viška decibela.

Zato dobronamjerno pozivamo odgovorne Krešimirova grada, ali i svih naših gradova i mjesta, da na tome porade, a pozivamo i sve druge, osobito naše vjernike, da im svojom otvorenošću i građanskom odgovornošću pomognu u traženju zadovoljavajućih rješenja, koja će voditi računa ne samo o privatnim interesima, nego o općem dobru svih građana".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara