Javila se inicijativa: Prijavili ministra Ranka Ostojića jer je promijenio rutu Gay Pridea

Foto: Paun Paunović/Cropix

ČLANOVI neformalne građanske inicijative koja se suprotstavila organiziranju lanjskog Gay Pridea u Splitu, prijavila je Općinskom državnom odvjetništvu ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića.

Grad Split dao dozvolu za Prokurative, a Ostojić skrenuo paradu na Rivu

Jedan od četiri potpisnika prijave Gordan Sladoljev, bivši ravnatelj Glazbene škole Josipa Hatzea, Indexu je kazao da je sporna lanjska ministrova odluka kojom je promijenjeno mjesto završnog održavanja skupa.

"Grad Split dao je dozvolu za Prokurative, što smo mi smatrali primjerenim cijeloj situaciji, a onda je ministar svojom odlukom to promijenio i preusmjerio paradu na Rivu. Ja nikada nisam čuo za sličan slučaj. Da državna vlast tako preko koljena lomi legalnu i legitimnu odluku Grada Splita. Kada se stvari tako lome, prvi nastradaju zakoni", ustvrdio je Sladoljev, koji smatra da se ministar Ostojić ogriješio o nekoliko hrvatskih zakona, prije svega o Zakon o javnom okupljanju. 

Nije zbog parade, nego zbog zakona

Potpisnici prijave, uz Sladoljeva, tu su i Stjepan Lozo, Gvido Piasevoli i Marko Džaja, očekuju od Državnog odvjetništva da utvrdi eventualne nezakonitosti te procesuira ministra.

"Ovaj naš čin, nema veze s Prideom, već sa kršenjem zakona", zaključio je Sladoljev. Da će prijaviti Ostojića, najavili su još lani, no prijavili su ga tek sada jer su čekali da vide hoće li to netko možda drugi napraviti...

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara