Je li ovaj trošak zaista neophodan? Više od milijun kuna za renoviranje sabornice i novi sustav glasanja!

Je li ovaj trošak zaista neophodan? Više od milijun kuna za renoviranje sabornice i novi sustav glasanja!

Foto: Goran Mehkek/Cropix

DOK NAROD jedva krpa kraj s krajem, milijuni kuna utrošit će se u 2013. godini na nešto bez čega se može. Naime, kako je objavila RTL Televizija, planirani troškovi Sabora iduće će godine iznositi milijun i dvjesto tisuća kuna više nego ove godine, a razlog za to je renoviranje sabornice, mijenjanje razglasa te novi sustav za elektroničko glasanje jer onaj ugrađen 2003. ne funkcionira.

2003. godine porezni su obveznici izdvojili čak dva i pol milijuna kuna za sustav elektroničkog glasanja koji se ne koristi jer nije pouzdan. "Prije svega ja bih pitao tko je primio lovu, tko je primio novac, a tko je dao dva i pol milijuna za sustav koji ne funkcionira. Stalno oformljujemo nova Povjerenstva, trebalo bi izgleda oformiti Povjerenstvo da se vidi gdje je iscurio novac u Saboru", smatra Branko Vukšić, saborski zastupnik Lesarovih laburista.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kajin smatra kako bi oni koji su sustav naručili, sustav koji nikad nije funkcionirao, trebali snositi trošak novog sustava. Jadranka Kosor smatra kako bi tu nabavu trebalo preskočiti jer će građani to ulaganje krivo razumjeti.

Novi sustav instalirat će se tijekom ljetne stanke iduće godine, pa će od jeseni zastupnici moći uživati u pritiskanju "gumbića" umjesto da dižu ruke i drže ih u zraku dok ih se ne prebroji.

Je li taj trošak zaista neophodan u trenutku dok je Hrvatska u dubokoj krizi, dok svaki dan bez posla ostaje više od tisuću građana? Naravno da nije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara