Jedna od londonskih ropkinja je Malezijka nestala prije 45 godina

Jedna od londonskih ropkinja je Malezijka nestala prije 45 godina

Foto: Guliver image/Getty images

JEDNA od triju žena držanih u ropstvu u Londonu tijekom 30 godina je Malezijka nestala krajem 60-ih godina, objavila je u srijedu njezina obitelj u Kuala Lumpuru.

Siti Aishah Wahab (69) otišla je iz Malezije u Veliku Britaniju oko 1968. godine sa zaručnikom, također Malezijcem, ali je par prekinuo te je obitelj Siti Aishah izgubila njezin trag, ispričao je njezin šogor Mohamad Noh Mohamad Dom.

Obitelj je saznala za moguću vezu nakon što su je kontaktirali britanski mediji rekavši joj da je jedna od triju "ropkinja" Siti Aishah.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naši osjećaji su podijeljeni", rekao je šogor, koji još uvijek živi u rodnom gradu Jelebuu. "Sretni smo jer vjerujemo da smo pronašli člana obitelji ali i tužni jer čujemo da je bolesna te da je bila zatočena više od 30 godina", dodao je on.

Njegova supruga Kamar Mahtum (69), sestra Siti Aishah, otputovala je u srijedu ujutro iz Malezije u London kako bi pokušala saznati više o svojoj rođakinji.

Malezijka od 69 godina, Irkinja od 57 i Britanka od 30 godina oslobođene su krajem listopada u Londonu. Držao ih je zatočene trideset godina par bivših maoističkih aktivista koji su djelovali 70-ih godina, prema informacijama britanskog tiska objavljenima u ponedjeljak.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara