Jedrilica s kokainom vrijednim 44 milijuna eura stigla je iz Zadra

Jedrilica s kokainom vrijednim 44 milijuna eura stigla je iz Zadra

Foto: MUP

JEDRILICA Amsterdamer, na kojoj je španjolska policija uhapsila dva Hrvata i jednog Srbina, te pronašla 1,1 tonu kokaina, bila je usidrena u Zadru.

> Dva Hrvata i Srbin u Španjolskoj ulovljeni s kokainom vrijednim 44 milijuna eura

Iz Ravnateljstva policije potvrđeno je da su u Španjolskoj uhićena dva hrvatska državljanina u dobi od 54 i 26 godina. Stariji muškarac je, prema neslužbenim informacijama, zadarski skiper koji je jedrilicu s kokainom prebacio do Južne Amerike i dovezao je natrag u Europu.

Zajedno s njima uhićeni su i srpski državljani u dobi od 64 i 49 godina. Jedan je Srbin uhićen na brodu zajedno s hrvatskim švercerima droge, a drugog je policija pokupila u Valenciji.

Rezultat je to akcije kodnog imena "Maska", koju su zajedno provodili španjolska, srpska i hrvatska policija. Akcija "Maska" je, kako doznajemo, povezana s akcijom "Gladius", u sklopu koje su u četvrtak uhapšeni narko dileri u Dubrovniku i u BiH.

Španjolski mediji ranije su objavili da je zapljena jedrilice s 1,1 tonom kokaina vrijednim 44 milijuna eura plod višegodišnje istrage. Policijski istražitelji u Hrvatskoj, Španjolskoj i Srbiji i dalje rade na ovom slučaju pokušavajući utvrditi tko se nalazi na čelu dilerskog lanca čije su pripadnike ulovili.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara