Jesu li ovo novi šefovi Zagrebačkog holdinga?

Jesu li ovo novi šefovi Zagrebačkog holdinga?

Foto: ZG holding

IZ UPRAVE Zagrebačkog holdinga i dalje najavljuju da će idućih dana službeno objaviti imena novih direktora 21 podružnice, a danas nisu željeli komentirati neslužbeni popis direktora koji je objavljen u medijima.

Prema popisu, koji su objavili mediji, u sljedeće četiri godine gradske tvrtke u sustavu Holdinga vodilo bi više žena nego muškaraca, budući da je navodno izabrano 12 direktorica i devet direktora. Novitet u upravljanju zagrebačkom megatvrtkom, kao što je to najavljivao predsjednik Uprave Holdinga Slobodan Ljubičić, bit će to što će pojedini članovi Uprave, radi uštede, ujedno biti direktori podružnica.

Tako će Čistoću voditi Miljenko Benko, široj javnosti poznat jer je prije nekoliko godina pijan slupao službeno vozilo Čistoće, a Digitalni grad Gordana Pokrajčić koja je godinama prije upravljala Holdingovom tvrtkom Upravljanje sportskim objektima, pišu mediji.

Štefica Mihalić bit će direktorica Vodoospskrbe i odvodnje, a radila je u Gradskom uredu za obrazovanje, Gradsku plinaru vodit će Ante Dodig, diplomirani inženjer elektrotehnike u H1 telekomu, dok će ZET-om upravljati Ivan Tolić, jedan od Bandićevih najbližih suradnika i sadašnji član Uprave, a Zagrebparkingom Nike Nodilo Lakoš, koja je nekad radila u Ministarstvu financija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Robne terminale bit će zadužena Darija Jurica, ekonomistica i bivša međunarodna tajnica Mladeži HDZ-a, inače kćer diplomata Nevena Jurice, a za Stanogradnju pravnica Daniela Franić, koja u Holding dolazi iz Gradske uprave gdje je zaposlena 14 godina. Također, Franić je nevjenčana supruga Slavka Kojića.

Svjetlana Dizdar voditi će AGM, Drago Kosić Sportske objekte, a Predrag Alebić bit će na čelu Vladimira Nazora.

Zagrebački velesajam u slijedeće četiri godine vodit će Marina Pavlović, Autobusni kolodvor Marina Peričić, a Plinaru Opskrbu Miljenko Jerković. Na čelu Zagrebplakata bit će Bosiljka Grbešić, a ZGOS-a Anita Udovičić. Za Tržnice Zagreb zadužena je Zdenka Palac, a za Gradska groblja i nadalje Ljerka Ćosić, supruga pokojnog košarkaša Krešimira Ćosića.

Na direktorskom mjestu u Zagrebačkim cestama navodno ostaje Alen Gospočić, iako su protiv njega sindikati nedavno organizirali javni prosvjed, dok će Igor Toljan biti na čelu Zrinjevca, a Joško Jakelić Gradsko stambeno-komunalnog gospodarstva.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara