Jezivi detalji napada u Keniji: Taocima su teroristi amputirali dijelove tijela, čupali prste, vadili oči...

Foto: Guliver image/Getty images

KENIJSKE vlasti bile su upozorene na mogućnost napada terorista na shopping centar Westgate još godinu dana prije no što se on dogodio. U međuvremenu u javnost s izašli stravični detalji mučenja zarobljenih osoba.

Da se planira napad i da su vlasti male informaciju tvrde neki izvori iz policije i tajne službe.Upozorenja je poslala državna obavještajna agencija u sklopu regularnih izvještaja članovima vlade.CNN piše kako su bili u posjedu elektronske verzije upozorenja i vidjeli izvješća, koja upozoravaju na terorističke prijetnje diljem Kenije, uključujući i shopping centar Westgate u Nairobiju.U javnost su iscurili i strašni detalji mučenja nekih taoca unutar centra. Vojni doktori koji su ušli u centar nakon što je kriza završila šokirali su se mučenjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Taocima su amputirani dijelovi tijela, rezani nosevi, čupani prsti, a neki su muškarci i kastrirani i obješeni na kuke. Također, stravična svjedočenja kažu i kako su u frižiderima nađena i probodena djeca. Podsjetimo, u napadu somalijske terorističke skupine al-Shabaab u Nairobiju ranjeno je 175, a ubijeno 72 ljudi.

Liječnik, koji je među prvima stigao na mjesto napada, ispričao je za britanske medije kako ne izmišlja ovakve navode.

"Ovo nisu navodi, ovo je istina. Ljudima su odstranjivali oči, nos, uši. Navinu djecu su izboli noževima, čupali su im prste kliještima", kazao je liječnik. Iako njegove tvrdnje zasad nisu potvrđene od službenih institucija u Keniji, britanski mediji pišu da su slične informacije primili iz nekoliko različitih izvora.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara