Još danas prijave za najpovoljniju kupnju stana u Zagrebu

Foto: apn.hr

DANAS završavaju prijave za najpovoljniju kupnju stana u Zagrebu za 1100 eura po kvadratu, a sve se obavlja preko Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama. Država nakon četiri godine počinje graditi stanove po modelu poticajne stanogradnje. Prvo će se graditi u Zagrebu, a trenutno se čeka izdavanje građevinske dozvole za 300-tinjak stanova u Klari, potvrdila je u razgovoru za Media servis ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš.

"Čim se izda ta potvrda, krenut ćemo u postupak javne nabave izvođača i svega ostalog i nadam se da ćemo kroz ovo ljeto ili zadnje u jesen, zaista i zakopati prvu lopatu i krenuti sa svim aktivnostima", poručila je Mrak Taritaš. Prijave završavaju danas. Podnositelji zahtjeva nemaju nikakve financijske troškove, a prijavom se ne obavezuju na kupnju.
 
"Što se tiče Grada Zagreba, formiraju se liste reda prvenstva, na koji se mogu prijaviti svi državljani Republike Hrvatske i neovisno o prebivalištu i vlasništvu druge nekretnine", rekla nam je pomoćnica direktorice APN-a Ana Saračević. Osim Klare, u planu su i neke druge lokacije u Zagrebu.
 
 "Ako će biti veća lista, mi ćemo ići dalje u lokacije, tražit ćemo, pronalazit ćemo, imamo već i sada nekakvih planova. Naš program POS-a je diktiran upravo interesom građana, odnosno interesom koji se iskazuje preko lista reda prvenstva", pojasnila je Saračević.
 
Stanovi po modelu poticajne stanogradnje, osim u Zagrebu i Splitu, gradit će se izmeđuostaloga i u Jastrebarskom, Ivanić-Gradu, Stupniku, Malom Lošinju, Cresu, Puntu, Fažani, Zadru, Šibeniku, Visu, Bolu i Komiži.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara