Još ništa od plaća za oko 600 radnika Brodosplita

Foto: Index

NA SINOĆ održanom sastanku radnika, članova Uprave i sindikata splitskog škvera najavljeno je da će do isplata plaća doći tek da se namire potraživanja. Riječ je o privremenoj situaciji, potvrdio je direktor splitskog brodogradilišta Srđan Kovač.

"Između ostalog tu je pitanje da brodogradilište naplati svoja potraživanja, što će pomoći u realizaciji isplate plaća ovima koji ne budu u mogućnosti sami naplatiti svoja potraživanja", kaže Kovač.

Gotovo 3 tisuće radnika Brodosplit grupe plaće je dobilo prije dva dana, dok će preostalih 598 radnika, informaciju o tome kad će plaće, dobiti sutra ili najkasnije početkom idućeg tjedna. Prema riječima sindikalca Zvonka Šegvića kašnjenje je još uvijek u okvirima kolektivnog ugovora, a ako se rokovi produže slijedi tzv. mirenje, odnosno pregovaranje o načinu i vremenu isplate zaostalih plaća. Najveći problem kod isplata plaća ima dio brodogradilišta "Antikorozivne zaštite", kaže Kovač.

"Moramo voditi računa da te ljude čim prije riješimo, jer mi nikad nismo bili sustav koji se dijelio na način da netko dobije plaću, a drugi ne. Uvijek smo nastojali da to bude cjelovita priča, na nivou cijele grupe", poručuje Kovač.

Neslužbeno se doznaje da su ukupna potraživanja Brodosplita u ovom trenutku oko 100 milijuna kuna, a među najvećim dužnicima je splitski brodar "Jadroplov". Kada bi brodogradilište u cijelosti uspjelo naplatiti spomenuti iznos, bilo bi to dovoljno za sve škverske plaće za razdoblje od tri mjeseca.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara