Još nisu dobili plaće za travanj i svibanj: Zaposlenici vranjičke "Solin-brodogradnje" u štrajku

Foto: ships.forumj.biz

ZAPOSLENICI privatnog remontnog brodogradilišta "Solin-brodogradnja" iz Vranjica stupili su danas u štrajk zbog neisplaćenih plaća za travanj i svibanj.

"U štrajk je danas stupilo 50-tak zaposlenika Solin-brodogradnje i trajat će sve dok im se ne isplate plaće za travanj i svibanj, a istekli su i rokovi za lipanjsku plaću koju također nisu dobili", rekao je za Hinu Joško Franić, regionalni povjerenik Sindikata metalaca Hrvatske-industrijskog sindikata.

Istaknuo je kako vlasnik brodogradilišta Mirko Rapić ima više potraživanja od drugih tvrtki koje mu duguju, pa čeka sudske odluke u vezi s tim potraživanjima iz kojih bi se, ukoliko se naplate, mogle pokriti i neisplaćene plaće radnicima.

Trenutno na snazi zabrana rada plovnog doka

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uprava "Solin-brodogradnje" potvrdila je u priopćenju da je danas pokrenut štrajk u tom poduzeću zbog neisplate plaća za travanj i svibanj, a kao razlog neisplate navodi blokiran račun tvrtke. "Uprava traži način kako bi se naplatila dospjela potraživanja", stoji u priopćenju.

U Upravi napominju kako je trenutno na snazi zabrana rada plovnog doka koju je, zbog nemogućnosti opskrbe električnom energijom i vodom, izdala Lučka kapetanija, a zbog čega je obustavljena osnovna djelatnost u ovom remontnom brodogradilištu.

"Uprava ulaže napore da se uspostavi opskrba (električnom energijom i vodom) i rad, kako bi nastavila s isplatom plaća", ističu u Upravi "Solin-brodogradnje".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara