Josipa Rimac u Kninu na obljetnici Oluje očekuje preko 100 tisuća ljudi

Josipa Rimac u Kninu na obljetnici Oluje očekuje preko 100 tisuća ljudi

Foto: Hina

GRADONAČELNICA Knina Josipa Rimac izjavila je danas kako za obilježavanje 20. godišnjice vojno-redarstvene operacije "Oluje"“ u Kninu 5. kolovoza očekuje i logističku potporu Hrvatske vojske kao što je to bilo i za ranijih proslava "Oluje".

"Do sada smo imali logističku potporu Hrvatske vojske, vjerujemo da ćemo imati i ove godine. Uputili smo zahtjev i konkretizirali lokacije jer, naravno, MORH ne može znati o kojim lokacijama govorimo, a za sada nemamo pozitivnog odgovora", rekla je Rimac nakon sastanka sa predsjednicom Republike Kolindom Grabar Kitarović kojem su uz predstavnike Grada Knina nazočili i predstavnici Šibensko-kninske županije te predstavnici braniteljskih udruga.

Gradonačelnica je kazala kako se 5. kolovoza u Kninu očekuje više od 100.000 gostiju te će biti potrebno i strpljenja jer tako veliki broj ljudi nije bio nikada u Kninu na prijašnjim obilježavanjima godišnjica Oluje.

Na novinarsku zamolbu da konkretnije kaže kako će izgledati proslava, rekla je da će detalji biti blagovremeno poznati javnosti i objavljeni na web stranici. Grad Knin surađuje s tri resorna ministarstva koja su nositelji proslave godišnjica „Oluje“ svih proteklih godina, surađujemo i sa sva tri ureda, Predsjednice Republike te Vlade i Sabora, kazala je.

Na novinarski upit kako komentira to da ona kao gradonačelnica Knina nije uvrštena u Nacionalni odbor za obilježavanje 20. godišnjice Oluje, Rimac je kazala kako bi joj bilo drago da sudjeluje u tom odboru te da vjeruje kako će grad Knin dobiti potporu Nacionalnog obdora u sljedeća tri tjedna, koliko je ostalo do proslave.

"Vjerujem da će se otkloniti malo nesuglasica koje su skupile ovih dana", dodala je.

Podsjetila je kako su u povodu 20. godišnjice Oluje u Kninu trenutačno tri gradilišta, Crkve Gospe Velikog Krsnog Zavjeta, Muzeja "Oluja" te spomenika prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu.

"Ja sam svaki dan na tim gradilištima. U završnoj fazi uvijek je neki majstor za nešto kriv, pa tako i mi sada jedni drugima spočitavamo, ali sigurno je da ćemo ta gradilišta završiti na vrijeme", dodala je

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara