Josipović: Nastupi "neimenovanih izvora" o Saši Perkovića, želja je da se manje priča o "lexu"

Foto: Goran Mehkek/Cropix

NAKON jučerašnje rasprave po medijima hoće li se Saša Perković koji je savjetnik predsjednika RH za nacionalnu sigurnost razriješiti dužnosti, predsjednik Ivo Josipović još jednom je jasno dao do znanja da o tome nema ni govora.

Dolaskom uhidbenog naloga za Perkovića starijeg i nakon što je SDP odlučio promijeniti Ustav kako bi se ukinula zastara za ubojstva iz političkih pobuda, položaj Saše Perkovića dodatno se zakomplicirao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U razgovoru za Novi list predsjednik Josipović izjavio je da Saša Perković korektno radi svoj posao i da ne treba snositi posljedice za eventualne grijehe svoga oca.

"Neobično je da inspiracija za pikantna pitanja dolazi od "neimenovanih", "visokih", "Vladi bliskih" ili kakvih već izvora. Čudim se da ozbiljni politički krugovi komuniciraju s javnošću na taj način", izjavio ej Josipović.

Iako priznaje da je ova situacija sigurno neugodna za Sašu Perkovića, tvrdi da svatko mora odgovarati za svoja djela sukladno zakonu, uz sve mogućnosti da se brani i da ga se unaprijed ne proglašava krivcem.

Josipović je dodao i kako vrlo rijetko razgovara sa Sašom Perkovićem o problemu s njegovim ocem i to samo kad se pojave nastupi "neimenovanih izvora" te da su takvi izvori želja da se manje priča o "lex-u", a više o Perkoviću.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara