Josipović: Nije istina da je Katar nezainteresiran za LNG terminal, mediji plasiraju lažne informacije

Foto: Predsjednik.hr

INFORMACIJU da je Katar nezainteresiran za LNG terminal na Krku oštro je demantirao predsjednik Republike Ivo Josipović, a informacije koje je objavila jedna dnevna novina nazvao je apsolutnom neistinom. Predsjednik Ivo Josipović pojasnio je da je delegacija s njim na čelu u Kataru bila tek prije tri tjedna te da se radi o uobičajenoj dinamici razmjenjivanja pisama.

Također je rekao da se čuo s ministrom gospodarstva Ivanom Vrdoljakom te da mu je on potvrdio da je tek prije nekoliko dana uputio prvo pismo emiru.

Predsjednik je također rekao da je nakon povratka iz Katara uputio pismo emiru u kojem ga je izvijestio o promjenama u Vladi vezanima uz Radimira Čačića budući da je sada već bivši prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva bio jedan od glavnih aktera poslova koji su se tamo dogovarali te da nije bilo nikakvih najava iz Katara da bi taj posao mogao propasti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naglasio je da nije dobro kada mediji plasiraju lažne informacije i time žele stvoriti negativnu sliku.

"Ako je slika negativna, onda je takva, ali nema potrebe lažno izvještavati. To uostalom nije u redu niti prema čitateljima", zaključio je predsjednik Josipović. Što se tiče najave da su hrvatske tvrtke dobile unosan posao izgradnje rukometnog kompleksa za Svjetsko prvenstvo 2015. godine u Kataru, Josipović je poručio kako je to dobra vijest.

"Posao s gradnjom rukometnih dvorana nije prvi koji se dogovorio u Kataru, dogovoreni su i neki poslovi vezani za drvnu industriju, što nam je izrazito bitno", kazao je Josipović. Vjeruje da će tih poslova biti i još te je još jednom ponovio da su sastanci koji su odrađeni u Kataru bili izuzetno uspješni.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara