Josipović: Offshore kompanija nije sama po sebi kriminal, ali naša Porezna uprava će sve ispitati!

Foto: Dragan Matić/Cropix

SUBOTA  je na Pantovčaku rezervirana za tradiconalnu kavu predsjednika Ive Josipovića s građanima, ali i za komentiranje dnevno političkih događaja. Osvrnuo se tako predsjednik na napise o izvozu oružja Jordanu, te, između ostalog, i na sutrašnji skup u Zagrebu protiv uvođenja dvojezičnosti u Vukovaru...
Prema podacima UN-a tijekom prošle godine u Jordanu je iz skladišta Oružanih snaga RH završilo više od 200 tona naoružanja i municije. Novinare je zanimalo je li predsjednik kao vrhovni zapovjednik znao za taj izvoz oružja, te može li tvrditi da je oružje ostalo u Jordanu, odnosno da nije otišlo put Sirije.
 
"Kao prvo naravno da znam za sve legalne transfere oružja ili bilo čega što se tiče Oružanih snaga. Još jednom moram potvrditi, Hrvatska nije izvozila oružje u Siriju. Što treće zemlje, što zemlje u koje mi ili neki drugi izvozimo oružje dalje čine, to na žalost ne možemo kontrolirati"
 
Komentirao je predsjednik i sutrašnji skup u Zagrebu protiv uvođenja ćirilice u Vukovaru.
 
"Očekujem da skup bude u granicama zakona kao i svaki drugi javni skup i da građani koji će doći na taj skup poštuju zakon i ništa više i ništa manje ".  Osvrnuo se predsjednik i na istragu Međunarodne novinarske mreže koja je otkrila brojne off shore komapnije tzv. porezne oaze mnogih svjetskih političara i moćnika, a među kojima navodno ima i nekih iz Hrvatske. Novinare je zanimalo, pokaže li se ta informacija točnom, može li to uzdrmati naše gospodarstvo.
 
"Kao prvo treba vidjeti o čemu se radi. Svaka offshore kompanija nije sama po sebi kriminal, i to moramo znati, ali kada se dobiju ti popisi sasvim sigurno će Porezna uprava i druga nadležna tijela provjeriti je li riječ o kakvoj nelegalnoj raboti. Znamo što nelegalne rabote proizvode, proizvode kaznene postupke i kažnjavanje počinitelja".  Pohvalio je predsjednik ministra uprave Arsena Bauka za učinjeno na sređivanju popisa birača, kojih će na izborima za Europski parlament u odnosu na refendum o pristupanju Europskoj Uniji biti manje za gotovo 764 tisuće, a pozdravio je i vladin potez otpisa kamata zaduženim poduzetnicima i obrtnicima.
 
"Da, Hrvatska je socijalna država i ja potičem Vladu da to i u praksi ostvari"

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara