Josipović: Pakiram svoje knjige, a o SDP-u i ne razmišljam

Josipović: Pakiram svoje knjige, a o SDP-u i ne razmišljam

Foto: FAH

PREDSJEDNIK Republike Ivo Josipović rekao je u subotu da će uredno, s poštovanjem i najboljim željama predati dužnost novoizabranoj hrvatskoj predsjednici Kolindi Grabar Kitarović navevši kako još nije razmišljao o svom društvenom angažmanu.

Prva zadaća priprema dokumentacije

"To mi je sada prva zadaća i mi u Uredu predsjednika upravo to i radimo - pripremamo svu dokumentaciju, sve informacije i pakiram svoje knjige. Tranzicija u idućih mjesec dana mora biti maksimalno uspješna kako bi novoizabrana predsjednica Grabar Kitarović od prvog dana mogla oštro krenuti u svoj mandat", kazao je Josipović novinarima upitan kako će nastaviti svoju političku karijeru.

Na upit ima li kakvih stranačkih ambicija u SDP-u odgovorio je kako o tome još nije razmišljao. Napominjući kako će razmišljati o svom društvenom angažmanu, Josipović je kazao da mu je prvi zadatak vratiti se na zagrebački Pravni fakultet te kako idući tjedan ima razgovor s dekanom. "Sve druge stvari ostavimo za iza 19. veljače", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bez komentara u sumnje

Josipović nije želio komentirati sumnje u pobjedu Kolinde Grabar Kitarović koje je izrekla članica njegova izborna stožera Sandra Petrović Jakovina, odgovorivši kako je sve rekao u izbornoj noći. "Čestitao sam, sasvim je jasno tko je pobijedio na izborima i sve druge spekulacije su netočne", kazao je Josipović novinarima.

Predsjednik Republike sudjelovao je na obilježavanju 25 godina rada Nezavisnog sindikata znanosti i viskog obrazovanja.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara