Josipović čestitao Novu godinu hrvatskim vojnicima u mirovnim misijama

Josipović čestitao Novu godinu hrvatskim vojnicima u mirovnim misijama

Foto: Vlado Kos/Cropix

PREDSJEDNIK Ivo Josipović uputio je čestitku pripadnicima Oružanih snaga Republike Hrvatske u mirovnim misijama i operacijama NATO saveza, Europske unije i Ujedinjenih naroda sljedećeg sadržaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U svečarskom ozračju obilježili smo Božić i božićne blagdane. Pred nama su novogodišnji blagdani i Nova godina. Svima vama i vašim obiteljima želim sve najbolje u Novoj godini. Poslovi, zadaće i obaveze pripadnika Oružanih snaga, svih grana, rodova, službi i struka, izuzetno su zahtjevni i specifični. Obavljanje vojnih zadaća zahtijeva visoko profesionalne, obučene i educirane pripadnike. Više od tisuću pripadnica i pripadnika Oružanih snaga RH tijekom godine angažirani su u mirovnim i stabilizacijskim operacijama u misijama NATO saveza, Europske unije i Ujedinjenih naroda", piše predsjednik.

"Republika Hrvatska punopravna je članica NATO saveza, što pretpostavlja sigurnosna jamstva te istovremeno i obavezu doprinosa kolektivnoj sigurnosti i stabilnosti. Vrlo skoro Hrvatska će postati članica Europske unije. Hrvatska je članica Ujedinjenih naroda, sudionica brojnih regionalnih organizacija i inicijativa. Takvim angažmanom doprinosimo sigurnosti i stabilnosti Hrvatske, regije, Europe i svijeta, doprinosimo stvaranju uvjeta za razvoj i prosperitet država u kojima ste angažirani. Naši saveznici i partneri, stanovništvo i vlasti u područjima vašeg angažmana, u vama, pripadnicama i pripadnicima Oružanih snaga Republike Hrvatske, prepoznaju suvremenu, demokratsku Hrvatsku. Poštovane i poštovani sudionici mirovnih misija i operacija, uvjeren sam da ćete i nadalje uspješno i profesionalno obavljati svoje zadaće. Vama i vašim obiteljima želim sretne blagdane i svako dobro u Novoj godini", čestitao je predsjednik. 
      
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara