Josipović podupire zakon o osobnom bankrotu

Foto: Hina

PREDSJEDNIK Ivo Josipović danas je u sklopu posjeta Zadarskoj županiji podsjetio da je prije godinu dana iznio 20 mjera koje bi olakšale položaj prezaduženih građana, dodajući kako podupire izradu zakona o tzv. osobnom bankrotu koja je pri kraju.

Odgovarajući na pitanja novinara, koje je zanimalo što misli o uvođenju osobnog bankrota, predsjednik Josipović je istaknuo da je prije godinu dana iznio 20 mjera.

"Nadam se da će uređenje tog stečaja ili neke varijante predstečaja biti upravo takvo da s jedne strane olakša dugove zaduženih građana, ali s druge strane moramo voditi računa i o vjerovnicima jer i to su osobe koje s pravom računaju da će se njihov novac barem u većoj mjeri vratiti", rekao je predsjednik Josipović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je istaknuo, treba pronaći mudro rješenje koje će olakšati položaj dužnika, a koje neće biti nekritično u odnosu prema vjerovnicima.

Josipović o papi Franji: Riječ je o čovjeku koji razumije svijet i koji očito zna svijet i mijenjati

Na pitanje novinara kako nakon prve godine pontifikata vidi djelovanje pape Franje, predsjednik Josipović je odgovorio da Sveti Otac velike promjene nije unio samo u Crkvu, nego i u način razmišljanja.

"Imao sam čast i zadovoljstvo dva puta ga sresti i moram reći da je na mene ostavio izniman dojam. Riječ je o čovjeku koji razumije svijet i koji očito zna svijet i mijenjati. I zato čestitke i da još dugo nastavi sa svojim radom", rekao je predsjednik Josipović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara