Josipović priznao poraz i čestitao Kolindi: Demokracija je pobijedila

Josipović priznao poraz i čestitao Kolindi: Demokracija je pobijedila

Foto: HRT

"DOZVOLITE da čestitam na izbornoj pobjedi novoizabranoj predsjednici, gospođi Kolindi Grabar Kitarović", riječi su kojima je Ivo Josipović otpočeo govor pred preostalim pristašama u svom stožeru.

"Imali smo napornu kampanju, imali smo sučeljavanja, međusobno oponiranje, ali demokracija je pobijedila. Gospođa Grabar Kitarović pobijedila je u demokratskoj utakmici i zato joj još jednom čestitam. Istina, razlika među nama je vrlo mala, ali to je bit demokracije. Bit demokracije je da onaj tko dobije više glasova nosi pobjedu", kazao je Josipović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Josipović je zahvalio svima koji su mu pružali podršku u zadnjih pet godina, građankama i građanima koji su glasali za njega, strankama i nevladinim organizacijama koje su ga podržale, svima koji su radili u njegovom stožeru, te svojoj obitelji. Kada je zahvalio svojoj supruzi, ona mu je poletjela u zagrljaj.

"Vrijednosti za koje smo se zajedno borili su i dalje tu, i dalje su nam izazov. Budimo i dalje zajedno, borimo se za sve ono dobro što smo zajedno sanjali i vjerujmo u našu Hrvatsku", poručio je Josipović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara