Josipović promaknuo 30 pripadnika Oružanih snaga

Foto: Hina

U PRIGODI Dana Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO), 12. prosinca, predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH Ivo Josipović donio je na temelju svojih ustavnih i zakonskih ovlasti, a na prijedlog ministra obrane, odluku o promicanjima za 30 pripadnica i pripadnika Oružanih snaga RH.

U čin brigadira promaknuti su pukovnici Mate Gudelj i Goran Novoselić.

U čin pukovnika promaknut je bojnik Željko Ninić.

U čin bojnice promaknuta je satnica Silva Šušnjara, a u čin bojnika satnici Tomislav Jurinić, Ivan Pigac, Stjepan Stepić, Miroslav Horvat, Silvijo Beganović, Alojz Mališa i Robert Zubčić.

Također su promaknuta četiri natporučnika u čin satnika, jedna poručnica u čin natporučnice te 14 poručnika u čin natporučnika.

Redom hrvatskog pletera, za osobiti doprinos razvitku i ugledu Republike Hrvatske i dobrobiti njezinih građana, odlikovan je pukovnik Jure Stipić.

Za ostvarene natprosječne rezultate u izvršavanju postavljenih zadaća, pohvalom Predsjednika Republike i vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga pohvaljen je časnički namjesnik Saša Lukić, priopćeno je iz Ureda predsjednika Republike.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara