"Jovanka Broz se osjeća bolje, pomoć joj nude iz cijele bivše Jugoslavije"

Foto: Titoville.com

POTPREDSJEDNIK Vlade Srbije Rasim Ljajić potvrdio je u razgovoru za agenciju Anadolija da se 89-godišnja Jovanka Broz, udovica bivšeg predsjednika Jugoslavije Josipa Broza Tita, osjeća bolje. Ljajić je jedan od rijetkih predstavnika vlasti koji je u posljednjih nekoliko godina brinuo o Jovanki Broz, koga je ona rado primala i sa kojim je direktno komunicirala. Podsjetimo, Jovanka Broz hospitalizirana je 23. kolovoza. Kad je došla u bolnicu jedva je bila pri svijesti.

"Taj oporavak teče pozitivnim tijekom", kaže Ljajić i dodaje: "U svakom slučaju, nama sad preostaje rješavati njene praktične probleme. To su dugogodišnji problemi s kojim se ona suočava. Od toga da još uvijek nema riješeno pitanje elementarnog stanovanja u pristojnim uvjetima, do rješavanja nekih statusnih problema vezanih za imovinsku raspravu koja nikako da završi i koja je godinama unazad iz potpuno neobjašnjivih razloga zaustavljena. Ja sam u petak razgovarao s članovima njene rodbine, ponovno ću se sastati s njima, imao sam razgovore u Vladi na koji način te probleme da rješavamo prije nego ona skoro izađe iz bolnice".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na pitanje znači li to da bi Jovanka Broz zaista uskoro mogla napustiti bolnicu, potpredsjednik Vlade Srbije nije mogao odgovoriti. "Pa, to je sad procjena liječnika, oni su zasad zadovoljni sadašnjim tijekom njenog oporavka. Teško je u ovom trenutku predviđati kad bi mogla napustiti bolnicu", naveo je Ljajić koji ističe kako u srbijanskoj vladi sada imaju razumijevanja za probleme Jovanke Broz: "Vjerujem da ćemo to uspjeti učiniti i osigurati neophodna sredstva da se to učini", ocijenio je.

Ističe kako je Jovanka Broz simbol jednog vremena. "Ona je morala imati status koji dolikuje ženi nekadašnjeg predsjednika države, ma kakva ta država bila. Ona apsolutno nije krivično gonjena za bilo koje djelo. Ona je imala neviđene simpatije od Makedonije do Slovenije. Prvi put kad sam bio kod nje, meni su se javili brojni građani i tvrtke koje su izražavale spremnost da pomognu. Bile su čak tri građevinske tvrtke iz Makedonije koje su htjele doći pomoći u rekonstrukciji, u renoviranju njene kuće. Bilo je mnogih poziva ljudi s područja bivše Jugoslavije, što dovoljno govori o još uvijek nekom ugledu koji ta žena ima na prostoru cijele bivše Jugoslavije. To je skoro nevjerojatno", objašnjava Ljajić.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara