Jovanović: Crkva se nema pravo miješati u zdravstveni odgoj!

Jovanović: Crkva se nema pravo miješati u zdravstveni odgoj!

Foto: Tea Cimaš / Cropix

"CRKVA se nema pravo miješati u sadržaj zdravstvenog odgoja jer za to nisu nadležni", poručio je ministar obrazovanja Željko Jovanović.

Hrvatska biskupska konferencija, Josip Bozanić i ostatak hrvatskog klera uopće ne razumiju zdravstveni odgoj, kaže Jovanović u intervjuu za Hrvatski radio. Ministar tvrdi da je crkva nasjela na provokacije udruge "Grozd", za koju smatra da je u medijima dobila prevelik prostor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ta minorna i zapravo sasvim nebitna udruga pogrešno je javnosti predstavila zdravstveni odgoj, a njihova priča proširila se medijskim prostorom. "Udrugu 'Grozd' nije briga za djecu, zanima ih materijalni interes", izjavio je Jovanović. Ministar tvrdi da je "Grozd" u provedbi svog eksperimentalnog programa dobro zarađivao na edukaciji nastavnika pa su se nadali da će nastaviti na tome profitirati.

Tko ne shvaća da živimo u 21. stoljeću?

Roditelje je Jovanović pozvao da na internetskim stranicama Ministarstva obrazovanja i Agencije za odgoj i obrazovanje sami pročitaju kurikulum zdravstvenog odgoja i uvjere se da u njemu nema ništa sporno. "Zdravstveni odgoj može biti sporan samo onima koji ne shvaćaju da živimo u 21. stoljeću", kaže Jovanović.

"Djeci su danas dostupni različiti sadržaji koji za njih mogu biti štetni ako im se ne objasne. Zdravstveni odgoj neće mijenjati svjetonazor djece, već će ih informirati", poručuje Jovanović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara