Jovanović posjetio teško ozlijeđenog učenika koji je pao s trećeg kata škole u Splitu

Jovanović posjetio teško ozlijeđenog učenika koji je pao s trećeg kata škole u Splitu

Foto: Hina

MINISTAR Željko Jovanović jutros je u splitskoj bolnici na Jedinici intenzivnog liječenja posjetio teško ozlijeđenog učenika koji je prije dva dana pao s trećeg kata školske zgrade u Vukovarskoj ulici zbog čega je u životnoj u opasnosti.

Ministar je rekao kako je u bolnicu došao dati podršku liječnicima koji su ozlijeđenom 15-godišnjaku uspjeli stabilizirati stanje te im se zahvaliti na svemu što za njega rade. Nakon bolnice će otići i u Ekonomsko-birotehničku školu u kojoj je Leo Marinović nastradao kada je s visine od 11 metara pao pred školski ulaz.

"Ravnateljici ću ponuditi pomoć, da vidimo može li ministarstvo što pomoći ili bilo što drugo napraviti kako bi se učenik čim prije oporavio. Po informacijama koje sam do sada dobio škola ne može snositi odgovornost za ovaj događaj, jer se radi o spletu nesretnih okolnosti. Sada je najbitnije da se učenik uz sjajnu liječničku pomoć oporavi i to je želja svih nas", kazao je ministar Jovanović u izjavi za Hinu.

Ministrova savjetnica Adriana Mastelić je kazala kako je u školi bio njihov krizni tim za pružanje psihološke pomoći te su obavili kratak razgovor sa ravnateljicom i psihologicom, a proveli su postupak i sa učenicima razreda kojeg je pohađao teško stradali dječak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Učenicima je ponuđena i individualna psihološka pomoć, no za sada niti jedno dijete to nije zatražilo. Obavljen je razgovor i sa svim nastavnicima koji su bili u smjeni, a sutra će biti održan i roditeljski sastanak. Svim učenicima i profesorima su date jasne upute kako se ponašati u ovim situacijama. Društvo za psihološku pomoć je izradilo i brošure kako bi svi lakše podnijeli tu situaciju", rekla je Mastelić.

Jurica Botić, voditelj prosvjetne inspekcije je potvrdio da je jučer bio u školi te kazao kako je očito da se škola brzo i vrlo dobro snašla u cijeloj situaciji. Potvrdio je da je nesreća rezultat spleta nesretnih okolnosti, zbog čega bi bilo neodgovorno sada tražiti krivca.

"Utvrdio sam da je škola organizirala stručnu pomoć za učenike i nastavnike, a to je ono što je najvažnije u ovom trenutku. Ja kao prosvjetni inspektor mogu potvrditi da nije bilo propusta u radu škole", zaključio je Botić.

Doktor Neven Pavlov je potvrdio da je zdravstveno stanje učenika stabilizirano iako je još životno ugrožen. Rekao je kako se radi o multisistemskim oštećenjima te da je takvo stanje uvijek rizično i da se stvari u svakom trenutku mogu zakomplicirati.

"Stanje je toliko kompleksno da nam je bio prevelik rizik upustiti se u kirurški zahvat. Jedan uspjeh i poboljšanje je postignuto, ali daleko od toga da možemo reći da je dijete izašlo iz životne opasnosti. Brojna su oštećenja i to vrlo teška. Nadamo se dobrom ishodu. Radi se o mladom organizmu, reagiralo se dobro, došlo se na vrijeme u bolnicu. No, posljedica će svakako biti", rekao je Pavlov.

Petnaestogodišnji Leo Marinović u petak je pao sa trećeg kata škole nakon što mu je desetak minuta prije školskog odmora kroz prozor bačena pernicu koju je on pokušao dohvatiti jer je pala na zidić pod prozorom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara