Kajin: Medijska scena u Hrvatskoj nije nigdje toliko podređena politici kao u Istri

Kajin: Medijska scena u Hrvatskoj nije nigdje toliko podređena politici kao u Istri

Foto: Arhiva

SABORSKI zastupnik i predsjednik Istarskih demokrata (ID) Damir Kajin istaknuo je danas na konferenciji za novinare u Puli da medijska scena u Hrvatskoj nigdje nije toliko podređena politici kao što je u Istarskoj županiji.

Govoreći o istarskoj medijskoj sceni, Damir Kajin istaknuo je da jedine istarske dnevne novine Glas Istre treba "izvući iz ralja IDS-a". "Glas Istre je održao IDS na vlasti, ali IDS je progutao Glas Istre. Glas Istre kao bilten IDS-a će najprije ostati bez čitatelja, a onda bez zaposlenika", rekao je i pozvao istarskog župana i pulskoga gradonačelnika - kad su već podmirili dug Novom listu i dug za plaće zaposlenicima Glasa Istre d.o.o. novine - da ne zaborave na 250 ljudi koji rade u Glasu Istre d.o.o. trgovini .

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Po njegovoj ocjeni, Glas Istre i Novi list trebaju biti spašeni tako da država uđe u vlasničku strukturu jer je to, kako je rekao, "jedino pravo jamstvo slobode misli i izražavanja u Istri".

Na pitanje novinara kako bi država mogla ući u vlasničku strukturu Glasa Istre, Kajin je odgovorio da postoji institut predstečajne nagodbe.

"Tu vjerojatno postoje potraživanja Porezne uprave te bi se kroz formu predstečajne nagodbe država mogla nekako pozicionirati. Država financijski s time ne bi dobila ništa, ali bi zato javnost dobila jednu objektivnu informaciju", zaključio je Kajin.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara