Kajin nakon Ploča isto želi referendum, i to za termoelektranu Plomin C

Kajin nakon Ploča isto želi referendum, i to za termoelektranu Plomin C

Foto: FAH

SABORSKI zastupnik i predsjednik Istarskih demokrata, Damir Kajin, izjavio je kako bi i Labinština, odnosno Istarska županija, trebala raspisati referendum o gradnji termoelektrane (TE) Plomin C, kao što je grad Ploče raspisao i u nedjelju proveo uspješan referendum o štetnosti gradnje termoelektrane na ugljen u Pločama, na kojem su se stanovnici Ploča s više od 90 posto izjasnili protiv gradnje TE.

Na konferenciji za novinare Kajin se osvrnuo na studiju o "Učincima decentralizacije u Republici Hrvatskoj na ekonomski i fiskalni položaj Istarske županije", ocjenivši da je upravo ta studija "delegitimira lokalnu vlast u Istri" te da, kako je rekao "Istra rapidno stagnira u odnosu na Istru od prije dvanaest godina".

"Stajanje na mjestu Istru je koštalo već 18 bolnica i 18 kampusa"

"Istra stoji na mjestu, druge županije nam se približavaju dok Grad Zagreb rapidno odmiče. Stajanje na mjestu od 2003. do danas Istru je koštalo 18 općih bolnica i 18 kampusa", ustvrdio je Kajin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smatra da je tu štetu Istri počinila lokalna te državna vlast i to, kako je rekao, "najviše za vrijeme Ive Sanadera, koju je IDS otvoreno podržavao jer ih je ta politika štitila od progona".

Govoreći o razlozima zaostajanja i stagniranja Istarske županije spomenuo je "kriminal, nepotizam, pogodovanje i medijsku cenzuru, odnosno medijski reket i medijsku strahovladu".

"U Istri se sve investicije financiraju isključivo iz državnog proračuna. Lokalna samouprava u Istri raspolaže s tri milijarde kuna koje se u konačnici koriste za kupovanje izbora i opstanak na vlasti", naglasio je predsjednik Istarskih demokrata Damir Kajin.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara