Kajin pozvao Milanovića da otkrije "zašto se pokriva kriminal u Istri"

Kajin pozvao Milanovića da otkrije "zašto se pokriva kriminal u Istri"

Foto: FAH

PREDSJEDNIK Istarskih demokrata (ID) Damir Kajin pozvao je premijera Milanovića da u petak, kad bude svečano otvarao radove na izgradnji nove pulske bolnice, dio vremena rezervira za posjet državnom odvjetništvu kako bi doznao zašto ta institucija "pokriva" kriminal u Istri jer je Hrvatska, kako je ocijenio, u posljednje tri godine na lokalnoj razini pokradena više nego u doba Ive Sanadera.

Saborski zastupnik i predsjednik ID-a poručio je u ponedjeljak s tim u vezi Zoranu Milanoviću da vlast može "pakirati kofere" ako se bude oglušivala u borbi protiv kriminala, a Hrvatska je u posljednje tri godine na lokalnoj razini pokradena više nego u doba Ive Sanadera.

U vezi s predsjedničkim izborima, Kajin je rekao kako rezultat Ive Josipovića nikada nije bio upitan u Istri te da on "nema potrebe štititi pojedince".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Upitao se kako je moguće da se hrvatski predsjednik i predsjednički kandidat Josipović 31. prosinca, nakon što je na tržnici sudjelovao u pripremanju novogodišnje fritaje, "našao s medijskim glavešinama protiv kojih je nekoliko dana poslije podignuta optužnica".

Kajin je rekao da se tog dana u Vodnjanu kod jednoga visokog dužnosnika Josipović sastao s pulskim gradonačelnikom Borisom Miletićem i trojicom članova uprave "Novog lista" protiv kojih je poslije Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci podignulo optužnicu koja ih tereti da su "Novi list" oštetili za 845.434 kune. Bilo bi zanimljivo znati o čemu su razgovarali na Staru godinu, dodao je.

Riječ je o Albertu Faggianu, Gordanu Kneževiću i Slavenu Žmaku.

Ukidanje subvencija za prijevoz osnovnoškolcima u Puli Kajin je danas nazvao bezobraštinom bez kraja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara