Kakav preokret: Santorum pretekao Romneya po popularnosti

Foto: AFP

NAJNOVIJA anketa CBS Newsa i NY Timesa pokazala je kako je Rick Santorum pretekao Mitta Romneya po popularnosti među republikanskim biračima, te je postao njihov prvi izbor za protivnika Obami na predstojećim izborima.

Santorum je u anketi dobio podršku 30 posto republikanskih birača, a Romney 27 posto. Ron Paul uživa popularnost od 12 posto, dok je Newt Gingrich potonuo na začelje s 10 posto podrške.

Valja napomenuti kako je u istom istraživanju prošlog mjeseca Santorum imao podršku samo 16 posto birača. Većina novostečene popularnosti došla je nauštrb Gingricha, što se može objasniti Santorumovim uspjehom, odnosno Gingrichevim neuspjehom na predizborima na srednjem zapadu.

Santorum je glatko uzeo tri države i probudio nadu da je možda ipak on taj konzervativac koji se može adekvatno suprotstaviti Romneyu. Bez obzira na najnovije rezultate, dosadašnji dio predizbora pokazao je da se odnosi na republikanskom polju rapidno mijenjaju, pa trenutna popularnost ne mora nužno značiti i konačni uspjeh.

To dokazuje i činjenica da se 60 posto republikanskih birača u ovoj anketi izjasnilo da su spremni promijeniti mišljenje o svom favoritu do kraja predizbora.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara