Kako Assad obmanjuje javnost, kad vidite ove fotografije, reći ćete: U Siriji nema krvi!

Foto: Instagram

"GODINAMA krvavi rat bjesni u Siriji, a sirijski predsjednik nedavno je započeo i drugi rat - onaj medijski koristeći svoju suprugu kao najjače oružje", piše ABC News.

O čemu se radi?

Sirijsko predsjedništvo nedavno je otvorilo profil na Instagramu na kojemu objavljuje fotografije iz svakodnevnog života predsjednika i prve dame. No, te fotografije prikazuju neki drugi život u Siriji. Nema rata, nema krvi, nema mrtvih tijela.

"Fotografijama očito želi pokazati kako je Sirija u dobrim rukama.", piše ABC News.

Glavna zvijezda profila na Instagramu je lijepa Assadova supruga - Asma, koja se smiješi i pozira dok pomaže mladim Sirijcima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Asma je oduvijek bila zanimljiva sirijskoj, ali i svjetskoj javnosti. Bila je prepoznata kao vrlo moderna i obrazovana prava dama. Rođena je u Siriji, no većinu svog života provela je u Londonu kao "Emma", tamo je studirala te se zaposlila u Deutsche Bank prije nego se zaručila za Assada i preselila u Siriju.

Često su je uspoređivali s princezom Dianom zbog njenog dobrotvornog rada ali i zbog istančanog ukusa.

Kad je u Siriji počeo rat, Asma se povukla iz javnosti,  i mnogi su se pitali je li protiv napada na pobunjenike koje naređuje njen suprug. No, vrlo brzo pojavila se uz njega - nasmijana.

"Je li ih ubila nakon što je fotografirali s djecom?"

Unatoč krvavim žrtvama, posljednjih tjedana Asma se također pojavljuje nasmiješena na fotografijama okružena djecom i sirijskim ženama te dijeli hranu onima koji su ostali bez svega.

Reakcija na fotografije ima mnogo. Većinom su negativne. "Je li ih ubila nakon što su je fotografirali s djecom?", samo je jedan od negativnih komentara na fotografiju na kojoj se Asma al Assad nalazi sa sirijskom djecom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara