Kako izbjeći stres na tehničkom pregledu?

Kako izbjeći stres na tehničkom pregledu?


ODVESTI AUTOMOBIL na tehnički pregled podrazumijeva čekanje u redu, ispunjavanje potrebne papirologije i pri tome plaćanje svakog komada papira kojega potpišete. Da biste znali što vam je sve potrebno za što bezbolniji postupak tehničkog pregleda vozila pročitajte tekst u nastavku.

Kada obaviti tehnički pregled?

Obavezan tehnički pregled vozila mora se obaviti svakih 12 mjeseci. Kod novih automobila prvi tehnički pregled obavlja se odmah nakon kupnje automobila dok se drugi tehnički pregled provodi 24 mjeseca nakon prvog tehničkog pregleda, a tek nakon toga svakih 12 mjeseci.

Kako izbjeći gužvu?

Jutarnji sati tijekom tjedna su najbolji ako želite izbjeći gužve. Inače, tijekom tjedna tehnički pregled možete obaviti od 7 sati 20 sati, a subotom od 7 do 14 sati.

Pripremite potrebne dokumente

Kako biste bez straha stigli na tehnički pregled pripremite si dokumente koje će vas sigurno tražiti na stanici za tehnički pregled, a to su osobna iskaznica, prometna dozvola te knjižica vozila (više se ne izdaje), a trebaju vam i prošlogodišnja polica osiguranja, potvrda o invalidnosti (radi neplaćanja cestarine) te kupoprodajni ugovor (kod prijenosa boniteta s drugog vozila).

Unaprijed izračunajte trošak tehničkog pregleda

Na popisu za plaćanje su naknada za tehnički pregled vozila, obavezno osiguranje, godišnja naknada za ceste, posebna naknada za okoliš, naknada za naljepnicu koja je znak tehničke ispravnosti vozila, naknadu za usluge Stanice za tehnički pregled te državni biljezi. Provjerite besplatan kalkulator za izračun cijene tehničkog pregleda i registracije.

U kakvom stanju treba dovesti automobil na tehnički pregled?

Prije tehničkog pregleda malo „uredite“ vaš automobil. Od vlasnika vozila se prije pristupa tehničkom pregledu zahtjeva da vozilo bude uredno, čisto i da na njemu nema oštećenja koja utječu na funkcionalnost.

Odmorite dok čekate na red

U sklopu gotovo svake stanice za tehnički pregled nalazi se ugostiteljski objekt, stoga ne morate stajati kraj vašeg automobila dok čekate svoj red.

Neka netko umjesto vas obavi tehnički pregled

Ukoliko niste u prilici sami odvesti automobil na tehnički pregled umjesto vas to može učiniti netko drugi, ali uz predočenje osobnu iskaznicu vlasnika vozila ili punomoć ovjerenu od javnog bilježnika te bilo koji dokument s vlastitom fotografijom.

Sudjelujte u nagradnoj igri i pokupite nagrade

Svakom vozaču koji u narednih 365 dana napravi redovni tehnički pregled na bilo kojoj od 45 stanica za tehnički pregled Croatia osiguranja i kupi ili produži policu obaveznog automobilskog osiguranja u Croatia osiguranju omogućeno je sudjelovanje u velikoj nagradnoj igri u kojoj svaki vozač ima priliku osvojiti neku od vrlo korisnih i bogatih mjesečnih nagrada poput Apple iPad Air 2, krovne kutije Thule, Garmin navigacije, Ina kartice za gorivo u vrijednosti 1.500 kn i police osiguranja Best Doctors Plus te ući u izvlačenje za glavnu nagradu – Volkswagen Passat.

Na internetskim stranicama CROATIA tehnički pregledi možete pronaći detaljne upute o tehničkom pregledu vozila, a više o osiguranju automobila možete pročitati ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?