Kanaderi i helikopter gase veliki požar na Lastovu: Gori 15 hektara borove šume

Kanaderi i helikopter gase veliki požar na Lastovu: Gori 15 hektara borove šume

Ilustracija: MORH

POŽAR na Lastovu, koji je zahvatio oko 15 hektara borove šume, još uvijek nije lokaliziran. Gori na teškom i nepristupačnom terenu, doznaje se od županijskog vatrogasnog zapovjednika Stjepana Simovića.

Požar je izbio prijepodne, a pretpostavlja se da mu je uzrok nevrijeme koje je pogodilo Dalmaciju.

MORH je izvijestio da su na gašenje požara na Lastovu upućena dva kanadera i jedan helikopter.

"Dva protupožarna aviona Canadair CL-415 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga OS RH (PP NOS OS RH) i i jedan helikopter MI-8 MTV upućeni su danas, u utorak, 22. srpnja 2014., na gašenje požara na otoku Lastovo, u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kanaderi su poletjeli iz vojarne Zemunik oko 14,00 sati, dok je helikopter MI-8 MTV poletio oko 14.30 sati iz 93. zb Divulje. Ovo je ujedno prvi požar u kojem sudjeluju zračne snage HRZ i PZO-a od početka ovogodišnje protupožarne (PP) sezone.

Do početka PP sezone zračne snage 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a sudjelovale su u gašenju 6 požara (3 u Splitsko-dalmatinskoj, 2 u Šibensko-kninskoj i 1 u Zadarskoj županiji). Veći požar u Cisti Provo (13. ožujka) gasila su dva Canadaira CL-415 i jedan Airtractor AT-802 F u trajanju 9 sati, a požar u Jadrtovcu (10. lipnja) također su gasila 2 Canadaira CL-415 i jedan Airtractor AT-802 F u trajanju 8 sati", stoji u priopćenju.


 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara