Kaptol: Ministar zdravlja priča nestručno, nehumano i ideološki!

Foto:Arhiva

IZVANREDNO plenarno zasjedanje Hrvatske biskupske konferencije, pod predsjedanjem predsjednika HBK-a mons. Marina Srakića bavilo se pitanjem komunističkih zločina te žrtava među svećenstvom. 

Franjevci skupljaju podatke o mučenicima

Na zasjedanju na kojem je sudjelovao i apostolski nuncij u RH mons. Mario Roberto Cassar, analizirano je Izvješće o radu Komisije za hrvatski martirologij.

"Prema odluci HBK-a i BKBiH-a, komisija vodi brigu o žrtvama s područja Hrvatske i BiH-a. U svojem radu komisija surađuje s državnim Uredom za pronalaženje, obilježavanje i održavanje grobišta žrtava komunističkih zločina nakon Drugoga svjetskog rata", navodi se u priopćenju nakon sastanka u kojem se dodaje da je kao primjer kvalitetnog rada biskup Bogović istaknuo  djelovanje hercegovačkih franjevaca koji sustavno rade na prikupljanju podataka o mučenicima na svome područja.

Vjerničko-mučenički elementi

U pripremi je tako, najavili su biskupi, i znanstveni skup koji će dati doprinos otkrivanju i uprisutnjenju vjerničko-mučeničkog elementa u stradanjima.

"Vlada Republike Hrvatske obavijestila je biskupe o novom sastavu Komisije za odnose s vjerskim zajednicama Vlade Republike Hrvatske. U Biskupsku komisiju HBK-a za odnose s državom, na čijem je čelu kardinal Josip Bozanić, uz postojeće članove izabrani su mons. Mate Uzinić i mons. Ivan Šaško", stoji u priopćenju HBK.

Čudili se ministru
Biskupi su se isto tako s čuđenjem osvrnuli na izjave ministra zdravlja Vlade Republike Hrvatske o početku ljudskoga života koje su u javnosti odjeknule, kako kažu, kao nestručne, nehumane i ideološki motivirane.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara