Kaptol ipak našao uplatnicu: Uplatili smo Nori 5.000 kuna!

Kaptol ipak našao uplatnicu: Uplatili smo Nori 5.000 kuna!

Foto: AFP 

"ZA POMOĆ teško oboljeloj Nori Šitum, Caritas Zagrebačke nadbiskupije u ovoj je  akciji uplatio 5.000,00 kuna, a prošle godine u listopadu organiziran je humanitarni koncert u župi Marije Pomoćnice na zagrebačkoj Knežiji prilikom kojeg je sakupljeno prema našim informacijama 13.000,00 kuna za pomoć malenoj Nori Šitum", obavijestili su nas danas iz Tiskovnog ureda Zagrebačke nadbiskupije. 
 
Naime, kada smo jučer kontaktirali Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije oko našeg upita starog tri dana koliko je zapravo Crkva sudjelovala u humanitarnoj akciji za malenu Noru Šitum, dobili smo neodređeni odgovor da je  "veliki dio donacija došao od vjernika pa se ne može govoriti da 'Crkva' nije doprinijela ovoj akciji". No, danas je Tiskovni ured izašao s punom informacijom na Indexova pitanja. 
 
Naime, Zagrebačka Nadbiskupija odnosno njihov Caritas i 108 župnih Caritasa sudjelovao je i sudjeluje u nizu humanitarnih akcija. 
 
"Zagrebačka nadbiskupija kroz svoje institucije svakoga dana u godini podijeli više od tisuću besplatnih obroka, pruža besplatan smještaj roditelja čija su djeca na liječenju i terapijama u zagrebačkim bolnicama (u 2012. godini osiguran smještaj za 305 roditelja s ukupno 2517 noćenja).
Također, jednokratnu novčanu pomoć primilo je na području Zagrebačke nadbiskupije 317 obitelji u iznosu od 436.869,00 kuna, a kroz podjelu pomoći u naravi –obiteljima, pojedincima, župnim caritasima, srodnim ustanovama i udrugama podijeljeno je hrane, odjeće, obuće, namještaja i slično u protuvrijednosti od 8.974.002, 00 kuna.  U Caritasovim kućama u 2012. godini bio je smješten 201 korisnik koji tamo dobiva sve potrebno za normalan život", kaže nam glasnogovornik Zagrebačke nadbiskupije Zvonko Franc. 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Caritas Zagrebačke nadbiskupije sudjelovao je i u akciji "Da se svjetlo ne ugasi“ – za obitelj Gregorin", čijem je sinu Dariu prijetila potpuna sljepoća, kada je prikupljeno 46.538,62 kuna čime su pokriveni troškovi putovanja i boravka tijekom liječenja u Tübingenu te dugova u koje je obitelj upala zbog osiguranja potrebnih sredstava u borbi za Dariov vid.
 
Tu je i akcija "Sačuvaj, podijeli, razveseli" kada je organizirano prikupljanje i podjela rabljenih udžbenika u razdoblju od 29. lipnja do 14. rujna. Podijeljeno je 13067 udžbenika i radnih bilježnica čime su 1674 obitelji uštedjele oko 653.350,00 kn.
 
"Zajedno do krova" - za uređenje krovišta osmeročlane obitelji Mirjane i Maria D. iz Zagreba prikupljeno je 74.000,00 kuna čime je u potpunosti zamijenjeno krovište, te izveden dio potrebnih građevinskih radova na kući i oko kuće, kažu nam na kraju iz Zagrebačke nadbiskupije. 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara