Kaptol o akciji za Noru: Ne može se reći da Crkva nije sudjelovala jer su novac uplaćivali i vjernici

Kaptol o akciji za Noru: Ne može se reći da Crkva nije sudjelovala jer su novac uplaćivali i vjernici

Foto: AFP (Arhiva)

"NEMAMO podatak da je bilo uplata od strane Zagrebačke nadbiskupije", rekli su nam u Tiskovnom uredu Zagrebačke nadbiskupije kada smo ih prije dva dana upitali je li Katolička Crkva donirala novac u humanitarnoj akciji za malenu Noru Šitum. Naime, kako su nam danas pojasnili, Tiskovni ured ne vodi takvu evidenciju pa nam nisu u stanju odgovoriti.

No, na dio pitanja koji se odnosi na to koliko je zapravo Crkva uplatila u ovoj humanitarnoj akciji, imali su spreman odgovor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Koliko nam je poznato do sada je skupljeno 3,4 milijuna kuna, a za vjerovati kako je veliki dio donacija došao od vjernika pa se ne može govoriti da 'Crkva' nije doprinijela ovoj akciji", rekli su nam u Tiskovnom uredu Zagrebačke nadbiskupije.

I u Hrvatskoj biskupskoj konferenciji pokušali smo doznati je li bilo uplata od strane HBK, no nakon dva dana nismo dobili nikakav odgovor.

Podsjetimo kako se Vlada obvezala na prijedlog Ministarstva financija da preuzima plaćanje PDV-a za onaj dio doniranih sredstava za liječenje Nore Šitum koji je zaprimljen putem telefonskih poziva, dok se telefonski operater odrekao zarade.

I Grad Zagreb sudjeluje u humanitarnoj akciji s obzirom da su se gradski oci obvezali namiriti dio financijskih sredstava koji bude nedostajao, a  banke su se odrekle naknade kod uplata.
  
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara