Karamarko: Ako HDZ dođe na vlast, smanjit ćemo poreze

Karamarko: Ako HDZ dođe na vlast, smanjit ćemo poreze

Screenshot/Foto: Nova TV

HDZ JE predstavio glavne ciljeve svog gospodarskog programa, no nije rečeno kako bi se oni trebali i ostvariti, pa je šef HDZ-a za Dnevnik Nove TV odgovorio na pitanje kada ćemo čuti konkretne mjere koje predlaže gospodarski program HDZ-a. Svi detalji HDZ-ovog gospodarskog programa, kaže Karamarko, bit će objavljeni mjesec dana prije izbora.

"Danas ste puno toga čuli o tim naznakama, čuli ste i pravce razvoja našeg programa, a kada ćete čuti onaj pravi dio? Negdje mjesec dana prije izbora. Mi u ovom momentu još ne znamo kad će biti izbori i dopustite da imamo svoju stranačku taktiku, kada ćemo karte otkrivati do kraja."

Šef HDZ-a obećava da će njegova vlast u slučaju pobjede na izborima smanjiti poreze kako bi rasteretila poduzetnike, a razgovarat će se i o manjem PDV-u.

"Apsolutno možete očekivati da ćemo ići u pravcu rasterećenja malih i srednjih poduzetnika, samih građana, pokušat ćemo povećati moć građana kao potrošača. Sigurno ćemo ići u tom smjeru", kaže Karamarko. Rekao je da će, ukoliko HDZ dođe na vlast, "još razgovarati" o smanjenju PDV-a.

Neće ukidati županije

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje kako smanjiti skupu i glomaznu državu, i jesu li mogući otkazi u javnim službama, Karamarko kaže da javnu službu svakako treba pojeftiniti, "učiniti efikasnijom, učiniti je servisom građana, upravom koja suportira i poduzetnike male i srednje, i investitore", te da će "biti čitav niz poticajnih mjera za to".

Na pitanje znači li to 20 županija, 5 regija, Karamarko kaže da na regije neće ići.

"Županije moramo učiniti efikasnima, racionalnijima, moramo digitalizirati državnu upravu. Imamo jedan povijesni razlog zašto ne idemo na regije, nego ostavljamo županije koje će biti puno, puno jeftinije."

"Poboljšanje će se osjetiti na polovici našeg mandata"

Rekao je i kako građani, ako HDZ dođe na vlast, neće jednostavno ni brzo osjetiti mjere koje spominju.

"Ali vjerujemo da ćemo na pola mandata, odnosno u drugoj polovici mandata, već osjećati poboljšanja", rekao je.

Na pitanje misli li da bi nakon kritika Drage Prgometa možda trebao promijeniti vlastitu retoriku, Karamarko tvrdi da je njegova retorika domoljubna.

"Ja poštujem Domovinski rat, predsjednika Tuđmana, branitelje. Distancirani smo od svakog totalitarizma, kao pučani u suvremenoj Europi. Prema tome, ne vidim što je tu radikalno", kaže Karamarko.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara