Karamarko iz Vukovara: Svi oni animoziteti koji postoje, neka se stave u drugi plan

Karamarko iz Vukovara: Svi oni animoziteti koji postoje, neka se stave u drugi plan

Foto: Hina

PREDSJEDNIK HDZ-a Tomislav Karamarko pozvao je večeras iz Vukovara na dostojanstveno obilježavanje sutrašnje 22. obljetnice stradanja tog grada i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine, ističući da se na taj dan svi animoziteti trebaju staviti u drugi plan.

"Svi oni animoziteti koji postoje, neka se stave u drugi plan i ostave za prekosutra ili neki drugi dan. Možemo ratovati, možemo pričati o ćirilici u Vukovaru, ali sutra trebamo biti dostojanstveni", izjavio je novinarima Karamarko, koji je u Vukovaru nazočio predstavljanju knjige ratnog ministra zdravstva Andrije Hebranga.

Istaknuo je kako će se sutra svi domoljubi pokloniti ne samo braniteljima Vukovara, već svima onima koji su dali živote za slobodnu Hrvatsku, dodavši da se svaki put kada dođe u Vukovar osjeća kao da "ulazi u crkvu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Budućnost Hrvatske se bazira na onome što su hrvatski branitelji donijeli i stavili na oltar Domovine, a to su njihovi životi i to moramo znati cijeniti", poručio je Karamarko.

Dotaknuvši se stanja u državi, ponovio je optužbe da je vladajuća koalicija Hrvatsku dovela u bezizlazno stanje te da proizvodi samo afere. "Ovih dana se otvaraju neke afere koje su već, rekao bih, prežvakane, HDZ je ponovno na udaru režimskih medija što nas podsjeća na davna vremena Jugoslavije", rekao je, posebno apostrofirajući HRT "vođen zadnjim primateljem štafete".

Spomenuo je i Predsjednika Republike Ivu Josipovića, zamjerivši mu da kao pravnik nikako ne želi "shvatiti i akceptirati" članak 8. Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina. "Tu je sada cijeli koloplet laži i konstrukcija ljudi koji dvije godine nisu ništa napravili i po sistemu 'drž'te lopova' skrivaju svoj lopovluk", ocijenio je Karamarko.

Zajedno sa članovima i vodstvom stranke, predsjednik HDZ-a sutra nazočiti obilježavanju 22. obljetnice stradanja Vukovara u Domovinskom ratu i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. te u koloni sjećanja proći od vukovarske bonice do Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara