Karamarko o Imunološkom zavodu: Mislim da Državno odvjetništvo ovdje ima posla

Foto: Hina

PREDSJEDNIK HDZ-a Tomislav Karamarko danas je u Splitu na proslavi 24. obljetnice utemeljenja splitskog HDZ-a kritizirao rad Vlade i njenog predsjednika Zorana Milanovića, čiji je program nazvao pričom za malu djecu.

"Milanović ima jedan jedini program, jednu jedinu rečenicu koju je rekao u jednom intervjuu: 'Imam lošu vijest za pesimiste, bit će dobro'. To je njihov program, nažalost to su priče za malu djecu", rekao je Karamarko.

Sadašnja vlada na čelu s Milanovićem nesposobna je za rješavanje poteškoća, rekao je Karamarko, zamjerivši joj da "stavlja akcent na tzv. ideološku podlogu".

"Ono što je najgore, oni svoj nerad i svoj neuspjeh proglašavaju uspjehom", rekao je Karamarko.

Karamarko: Doći će vrijeme, brže nego što oni misle...

Nešto je predsjednik HDZ-a bio slobodniji kada je izašao pred okupljeno članstvo u hotelu Atrium. Kada preuzmu vlast, najavio je, obračunat će se s kriminalom u redovima SDP-a.

"Za SDP smo nekada bili stranka opasnih namjera, a danas smo stranka lopova. Doći će, međutim, vrijeme, i to brže nego što se oni nadaju, kada će se procesuirati njihov lopovluk. Razgovarat će se o imovini Saveza komunista, što se radilo s tim, gdje je bilo Državno odvjetništvo. Mi smo našu stranku pročistili i u njoj za lopove nema mjesta. A oni? Nikada se nisu distancirali od komunističkih zločina, kako onih u ratu, tako i u poraću. Sedamdeset naših emigranata ubijeno je na pravdi Boga jer su htjeli kao i mi samostalnu i suverenu Republiku Hrvatsku. Nama hrvatska država teče u našoj krvi i u tome je razlika između nas i njih. Za njih je najveći državnik Franjo Tuđman bio operetni general i povjesničar dubioznih procjena, dok je najveći zločinac Josip Broz Tito kovan u zvijezde", kazao je Karamarko.

Karamarko o Imunološkom zavodu: Mislim da Državno odvjetništvo ovdje ima posla

Tomislav Karamarko pozvao je danas Državno odvjetništvo da se oglasi u vezi sa stečajem Imunološkog zavoda, jer smatra da tu ima nečeg sumnjivog.

"Mislim da Državno odvjetništvo ovdje ima posla", rekao je Karamarko u Splitu odgovarajući na novinarsko pitanje o pokretanju stečajnog postupka u Imunološkom zavodu.

Istaknuo kako ne želi prejudicirati ničiju krivnju, ali smatra kako je „najblaže rečeno sumnjivo da u stečaj tjeraju instituciju koja je profitabilna“.

"Ovoj instituciji nisu dali da promjeni poslovni prostor, samo zato da bi pokrenuli stečaj i da bi je ponudili nekakvom privatnom sektoru iz Rijeke. Dakle, mislim da državni odvjetnik mora tu nešto reći", rekao je Karamarko.

O operaciji Josipovića


Na pitanje smatra li da je predsjednik Republike Ive Josipovića, kojega je bez naknade operirao estetski kirurg iz Njemačke, u sukobu interesa, Karamarko je odgovorio kako to ne može reći prije nego što nadležno Povjerenstvo ne kaže svoje mišljenje.

Nadam se, rekao je Karamarko, da ta operacija nije izraz nepovjerenja u hrvatsko zdravstvo i hrvatske liječnike i profesionalnost i stručnost naših ljudi.

U vezi s najavom da se već kreće s rebalansom proračuna za 2014. godinu, Karamarko je novinarima odgovorio kako je apsurdno ići u rebalans proračuna dvadesetak dana nakon što izglasan.

"Oni zavaravaju sami sebe, a to je kratkog daha"

"Ovo u vezi s proračunom pokazuje da se radi o jednoj potpuno dezorijentiranoj, nestručnoj i nesposobnoj vladi", ocijenio je Karamarko.

Rebalans proračuna, po njegovom tumačenju, pokazuje da aktualna vlada zavarava ne samo hrvatski narod i građane, nego ona, kako se izrazio, zavarava i Europsku uniju. "Oni zavaravaju sami sebe, a to je kratkog daha", dodao je Karamarko.

Na upit što bi najprije uradio HDZ ako bi došao na vlast, Karamarko je kazao kako bi "odmah smanjili poreze i dali poduzetnicima da se razmašu", te bi napravili pogodnu situaciju za neku kapitalnu investiciju.

"Mi smo u vrlo opasnoj situaciji a oni toga nisu svjesni. Oni se zabavljaju povlačenjem tužbi protiv Srbije za genocid i sl. To je katastrofa i vrijeme je da ova vlada ode", poručio je Karamarko. Dodao ja kako je "tragedija ove vlade što misli da su najbolji na svijetu".

Gabrić: Pozdravljaju se pravoslavna braća, i dalje prijeti Karlovac - Karlobag - Virovitica

Skup je inače otvorio bivši predsjednik splitskog HDZ-a Anđelko Gabrić.

"Ako je Hrvatskoj išta potrebno, to je onda jaki HDZ. Vremena su slična onima otprije 24 godine. Čujemo razne pozdrave braći pravoslavcima po Dalmaciji i Lici. I dalje se računa na ostvarenje crte Karlobag - Karlovac - Virovitica. Samo HDZ može izaći s tim na kraj", kratak je i jezgrovit bio Gabrić.

Škorić: Split ima izgubljenog gradonačelnika koji ponižava građane

Petar Škorić, aktualni šef HDZ-a Split, zaključio je kako je Gabrić "toplo i emotivno" upozorio u kakvoj se Hrvatska nalazi situaciji. On nije toliko o povijesti, nego se okomio na aktualnu vlast u grad, SDP-ovog gradonačelnika Ivu Baldasara.

"Imamo izgubljenog gradonačelnika koji luta, ponižava građane. Obmanuli su birače. Gdje su ti njihovi veliki programi. Što su sve obećavali, a što su napravili? Rade sve suprotno", kazao je Škorić.

HDZ united: Svi sa desnice za isti kotač

Župan Zlatko Ževrnja nazvao je Vladu anacionalnom, antikršćanskom i nesposobnom, dok je njegov prethodnik i šef Županijske organizacije Ante Sanader pozvao na zajedništvo državotvornih stranaka.

"U Splitu smo okupili 9 stranaka i pokazali zajedništvo. Imat ćemo to i u cijeloj državi. Moramo pokazati ovoj anacionalnoj Vladi da smo prava alternativa. Uhvatimo se svi za isti kotač. Neka izbori dođu kada dođu, ali mi moramo pobijediti", kazao je Sanader.  

 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara