Karamarko o Ljubljanskoj banci, HDZ-ovcu iz Vodica i Amerikanki: "Pa što ako smo zakupili dvoranu za Judith Reisman?"

Foto: Dragan Matić/Cropix

PA ŠTO ako smo zakupili dvoranu za Judith Reisman, tako je odgovorio predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko na pitanje o američkoj znanstvenici koja se protivi uvođenju spolnog odgoja u hrvatske škole koja sutra dolazi u Hrvatsku, a protiv koje su se pobunile brojne civilne udruge.

"Što je tu loše, pa imamo pluralno društvo, Bože dragi. Zar će nama SDP u Saboru odlučivati kako ćemo mi razmišljati o nekom problemu? Ne dolazi u obzir, dapače", rekao je Karamarko.

Ocijenio je da je situacija sa Slovenijom vrlo loša. Problem Ljubljanske banke hrvatska je diplomacija trebala odavno razdvojiti od procesa ratifikacije, naglasio je šef HDZ-a.

"A sad smo došli u situaciju da razgovaramo o Ljubljanskoj banci, da je to postala tema i u Bruxellesu i da ćemo očito morati to rješavati na način koji nama možda neće odgovarati",  smatra Karamarko.

Komentirao je i Vodičanina osumnjičenog za postavljanje eksplozivne naprave na središnjem zagrebačkom trgu, a koji je član HDZ-a.

"Vidjet ćemo koja je njegova uloga u svemu tome i onda će stranka postupiti onako kako treba. Mi ne odobravamo vandalizam koja ugrožava ljude. Ovdje, hvala Bogu, nije bila ugrožena ničija sigurnost, ali je to vrlo negativan efekt. To nije dobro, osuđujemo to. Ovisno o njegovoj ulozi, snosit će sankcije", najavio je Karamarko.

Također je rekao da su izbori u Drnišu prva realna anketa koja je dobar pokazatelj za lokalne izbore. "Svi mediji koji loše i lažno pišu o nama neka nastave s time jer nam rade dobru reklamu", zaključio je predsjednik HDZ-a.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara