Karamarko zgrabio mikrofon prije Kolinde pa pozdravio šatoraše u Savskoj i birače u BiH

Karamarko zgrabio mikrofon prije Kolinde pa pozdravio šatoraše u Savskoj i birače u BiH

Foto: FAH

NEKOLIKO minuta nakon što je Ivo Josipović priznao poraz, na pozornicu u stožeru HDZ-a popela se Kolinda Grabar Kitarović. Najprije se izgrlila s Tomislavom Karamarkom, a suprugu Jakovu je u zagrljaj pala tek kada je njegovo ime najavljeno preko razglasa.

I dok su svi očekivali obraćanje buduće predsjednice, Karamarko je ipak odlučio pokazati svima tko je gazda u HDZ-u pa se prvi dohvatio mikrofona kako bi zahvalio članovima HDZ-a i koalicijskim partnerima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moram izreći jednu rečenicu: Imamo predsjednicu! Najveća hrvatska stranka koja je pod vodstvom dr. Tuđmana, najvećeg Hrvata 20. stoljeća, stvorila hrvatsku državu danas je iznjedrila najboljeg kandidata i danas ima svog predsjednika republike", kazao je Karamarko na što su okupljeni HDZ-ovci odgovorili skandiranjem "Franjo, Franjo".

"Hrvatski narod uvijek kad je potrebno i kad osjeti da treba donese prave odluke. I danas je donio pravu odluku, pravi izbor da smo za predsjednicu dobili jednu hrabru ženu koja se borila, gledali smo ovih mjeseci što su radili njoj i stranci, i pobijedila je. Hvala svima na toj pobjedi, najviše tebi draga Kolinda i Jakovu koji je to morao trpjeti", rekao je Karamarko, nakon čega je krenulo skandiranje "Jakove, Jakove".

"Ona je predsjednica svih građana kao što je govorila, to će i biti. Neće biti samo eksponat HDZ-a na Pantovčaku. Ona će raditi za dobrobit svih Hrvata i svih građana, s budućom hrvatskom vladom krajem godine, na kvaliteti života u ovoj zemlji. Dopustite mi da na kraju pozdravim naše branitelje u Savskoj, naše sunarodnjake u BiH i dijaspori kojima je danas onemogućeno da iskoriste svoje građansko pravo i nesmetano glasuju. Imamo predsjednicu i neka nam živi naša vječna i jedina ljubljena domovina Hrvatska", poručio je Karamarko.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara