Karamarkovi umirovljenici: Ako dirnu u mirovine idemo u prosvjed i na "opći bunt" do ostavke Vlade

Karamarkovi umirovljenici: Ako dirnu u mirovine idemo u prosvjed i na "opći bunt" do ostavke Vlade

Foto: Ronald Goršić (Cropix)

"NAKON podizanja PDV-a, pa onda na silu smanjenja prava djelatnicima u javnom sektoru kroz rušenje TKU-a svim proračunskim korisnicima, za sada još uvijek samo pokušaja uvođenja poreza na nekretnine, nekako po logici neizbježno dolaze na red i oni za koje su se kleli da će biti pošteđeni ove otimačine.  Nakon što presuše svi izvori nametnuti nerazumnim fiskalnim i parafiskalnim nametima i iscijede i zadnji novčić od onih koji rade na red će doći i umirovljenici koji su i do sada bili najugroženija socijalna kategorija", stoji u priopćenju Bloka umirovljenici zajedno (BUZ) koja je od nedavno u koaliciji s HDZ-om Tomislava Karamarka. 

 
Naime, BUZ smatra kako je samo pitanje mjeseca kada će ova Vlada ponovo posegnuti u džepove građana odnosno koja će skupina ovaj puta najviše platiti ceh poradi "nesposobnosti Vlade da pokrene gospodarstvo". 
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
"One crne najave od prije nekoliko mjeseci koje su stizale od ministra Linića kako bi mirovine mogle padati čak i do nezamislivih 25 posto od prosječne plaće, sada su nešto manje od 39 posto, će doista biti kap koja će preliti čašu našeg – umirovljeničkog strpljenja i vjerojatno postati okidač koji će pokrenuti lavinu čije posljedice nitko u ovom trenutku ne može predvidjeti. Dirnu li se u mirovine, u krvavo stečene mirovine kao posljedice desetljetnog rada svakog umirovljenika BUZ će biti prvi koji će ih sve pozvati ne samo na prosvjed protiv ove već dokazane nesposobne Vlade već i na opći bunt i potpuni građanski neposluh sa konačnim ciljem da svi odmah podnesu ostavke#, stoji u priopćenju. 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara