Karlovčani i danas potpisivali peticiju za odvajanje od toplane: "Čekamo račune, javno ćemo ih spaliti!"

Foto: Ilustracija

RAČUNI za grijanje pristižu, ali Karlovčani koji s Gradskom toplanom nisu potpisali ugovore, odbijaju ih platiti. Okupljeni u pokretu 'Neću usluge toplane' i danas su na gradskoj tržnici potpisivali peticije.

"Ne živim uopće tu, a već zadnjih pet godina stalno plaćam grijanje, ali jednostavno nisam u mogućnosti više. Račune dobivam. Od kolovoza nikako nisam platio niti jedan račun. U zadnjem mjesecu sam dobio opomenu s ovrhom, znači moram sve platiti. U Frankfurtu plaćam 30 eura mjesečno manje nego ovdje", kaže nam jedan Karlovčanin, koji živi u Njemačkoj.

"Za te novce koliko plaćam mogu kupiti 40 metara drva i mogu se grijati cijelu godinu i to pošteno", ističe jedan umirovljenik.

"Računi su ekstremno veliki i dok se to ne sredi, to svakako podržavam. Nisam razmišljala na način da otpilim radijtore kao što su neki napravili, nego ako se bude bilo kako moglo riješiti. Mi smo u ulazu već puno razgovarali o tome da se možda ispred stanova postave oni mjerači topline. Vidjet ćemo što će biti, ali svakako podržavamo dok ne vidimo što će biti", rekla nam je jedna građanka Karlovca.

Karlovčani svoju borbu nastavljaju potpisivanjem ove peticije, a bude li potrebno i tužbama Vrhovnom i Ustavnom sudu. Kako su najavili, sljedeći korak u borbi protiv 'nemilosrdne' Gradske toplane bit će spaljivanje računa za grijanje čim toplana isporuči račune za prosinca.

Više o sljedećem koraku pokreta 'Neću usluge toplane' rekao nam je aktivist i bivši direktor Toplane Marijan Fudurić.

"Do sada smo sakupili oko 1700 potpisa. Ovo je peti put da skupljamo potpise, znači pet puta po tri sata, to je u 15 sati 1700 potpisa", otkrio je Fudurić.

Potpisuju se dvije peticije.

"Jedna je peticija da se svakom građaninu Karlovca, to jest, vlasniku stana dozvoli izdvajanje iz sustava grijanja, bez obzira na to što kažu njegovi susjedi i što kaže rukovodstvo toplane. Druga je peticija da ne želimo da se iz proračuna Grada Karlovca i od novca svih građana Karlovca financira ova propala toplana za koju u budućnosti ne vidimo da će biti bolje. Pozvali smo građane Karlovca i pozivamo ih ponovno, to spaljivanje računa bit će za jedan vikend, 16. ili 23. siječnja, ovisno kada dobijemo račune za 12. mjesec", najavio je Fudurić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara