Katolička crkva za ukidanje: Ne treba nam slavljenje Dana antifašističke borbe

Katolička crkva za ukidanje: Ne treba nam slavljenje Dana antifašističke borbe

Foto: Arhiva

"FAVORIZIRANJEM antifašizma u Hrvatskoj uvelike je umjetno stvorena i podržavana magla iza koje se čuvaju povlastice te su u liberale presvučeni komunisti, njihovi sluge, potomci i simpatizeri iznova okupirali gotovo sve društveno relevantne položaje i još jednom učinili svojevrsnim građanima drugoga reda gotovo sve koji ne misle kao oni te ne prestaju iscrpljivati na sve načine hrvatsku državu", stoji u uredničkom komentaru "Glasa Koncila" neslužbenog glasila Katoličke crkve kojeg potpisuje Ivan Miklenić.

U komentaru pod naslovom "Treba li Republika Hrvatska slaviti Dan antifašističke borbe?", tvrdi se da ako današnja Hrvatska imalo drži do svoje državnosti, onda će se već o ovogodišnjem Danu državnosti sjetiti svojih stvarnih temelja, a Drugi svjetski rat prepustiti povijesti.

"Nije li i u tom kontekstu nužno preispitati postojanje i smisao Dana antifašističke borbe?", pita se neslužbeni Kaptol.

"U političkom žargonu gotovo ne postoji ni pojam 'antifašizam«'jer te države žive sadašnjost, jer očito ne daju maha pa nemaju organizirane tzv. antifašiste koji bi poput onih u Hrvatskoj nijekali komunističke zločine i koji bi poput onih u Hrvatskoj megalomanski napuhivali žrtve koje su počinili zločinci na drugim stranama. Vrijeme je da se zaustavi manipulacija odnosom prvoga hrvatskoga predsjednika prema tzv. antifašistima i da se sadašnje naraštaje, osobito one koji su rođeni ili odrasli u samostalnoj Hrvatskoj, prestane inficirati komunizmom, nacizmom i fašizmom", zaključuje se u komentaru.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara