Kerry će izraziti naklonost Parizu, nakon što se nitko iz SAD-a nije pojavio na mimohodu

Kerry će izraziti naklonost Parizu, nakon što se nitko iz SAD-a nije pojavio na mimohodu

Foto: FAH

AMERIČKI državni tajnik John Kerry navečer će doputovati u Pariz da bi izrazio naklonost Francuskoj nakon napada počinjenih prošli tjedan u glavnome francuskom gradu.

Šef američke diplomacije, koji će se sutra sastati s francuskim predsjednikom Francoisom Hollandeom, istaknuo je da želi izraziti naklonost Sjedinjenih Država svom savezniku, osobito nakon što je izostanak s povijesnog mimohoda održanog u nedjelju u Parizu bilo kojeg visokog američkog dužnosnika ocijenjen kao pogrešan potez Washingtona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Svrha mog posjeta Francuskoj je izraziti veliku naklonost Parizu i Francuskoj, kao i stanovnicima Pariza koji su proživjeli iznimno teško razdoblje", rekao je Kerry na konferenciji za novinare održanoj u Sofiji, gdje se trenutačno nalazi, zajedno s bugarskim premijerom Bojkom Borisovim.

Kerry je rekao i da postoji mogućnost ponovnog sastanka s iranskim ministrom vanjskih poslova Džavadom Zarifom ovaj tjedan. Dvojica šefova diplomacija trebala bi nastaviti raspravu o iranskom nuklearnom programu.

Iran i šest svjetskih sila ponovno su zatražili obnovu dogovora o nuklearnom programu koji se smatra ključnim da bi se smanjio rizik od širenja rata na Bliskom istoku, a nakon što nije postignut dogovor u studenome.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara