Kerum hoće još jedan mandat: Kandidirat ću se ako budem siguran da ću pobijediti

Kerum hoće još jedan mandat: Kandidirat ću se ako budem siguran da ću pobijediti

Foto: Index

SPLITSKI gradonačelnik Željko Kerum u programu Radio Splita jutros je najavio mogućnost da se ipak odluči natjecati za još jedan mandat na čelu Banovine.

"Mojim protivnicima je problem ako se kandidiram što ću ih dobiti. Kandidirat ću se ako budem siguran da ću pobjediti. Ako ne dogovorimo koaliciju s HDZ-om za grad i županiju, onda ću ja ići za gradonačelnika i opet će moji bit na vlasti", kazao je Kerum.

Tvrdi da nema razloga za žurbu. Odluku će donijeti najkasnije za mjesec dana, dakle, 60 dana prije izbora.

Savez u županiji i Gradu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premda Kerum tvrdi tako, nije tajna da HDZ okuplja veliki desni blok za izbore jer imaju imperativ dobrog rezultata. Tko bi trebao činiti taj blok?

Kako se nedavno raspala gradska organizacija stožernog saveznika HSP AS, Kerumov HGS zasad se čini kao najjači koalicijski saveznik Karamarkove stranke u Splitu. Tim više, što su te dvije stranke dosad držale vlast u Splitsko-dalmatinskoj županiji, a HDZ je uvijek bio pri ruci kada je trebalo pomoći Kerumu s proračunom i ostalim stvarima u Gradskom vijeću.

Kako se zna, HDZ-ov vijećnik Mirko Ramljak bez natječaja je dobio prostor u gradskoj luci, vijećnik Tomislav Gojo svo je vrijeme ravnao gradskim Crvenim križem...

HDZ i HGS k'o dva oka u glavi...

Savez HDZ-a i HGS-a nameće se kao logičan i prirodan, pogotovo što s druge strane prijeti veliki lijevi blok sa SDP-om, HNS-om i listom don Ivana Grubišića. U slučaju da HDZ i HGS idu zajedno, a na čemu se već debelo radi, Kerum se ne bi natjecao za još jedan mandat, već bi zamjenik Jure Šundov bio zamjenik HDZ-ovom kandidatu Vjeki Ivaniševiću, o čemu je Index već pisao.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara