Kineski Sinohydro zainteresiran za ulaganja u Hrvatsku, BiH i Makedoniju

Foto: Sinohydro.com

KINESKA kompanija Sinohydro zainteresira je da svoje aktivnosti proširi na Hrvatsku, BiH i Makedoniju.

Na sastanku bivšeg hrvatskog predsjednika Mesića i izaslanstva Chinese Southeast European Business Associationa (CSEBA) sa zamjenikom glavnog menadžera Sinohydra Yu Shichunom i opunomoćenikom predsjednika kompanije Wu Weitaom, dogovoreno je da Weitao u lipnju posjeti Hrvatsku, gdje će razgovarati o sudjelovanju Sinohydra na infrastrukturnim projektima u Hrvatskoj kao i u privatnim projektima hrvatskih tvrtki.

Jedan od sustava za koje je Sinohydro pokazao interes su mini hidroelektrane za proizvodnju električne energije iz kinetičke energije vodenih tokova. Radi se o inovativnoj hrvatskoj tehnologiji koju je razvila Hidra Force, navodi se u priopćenju CSEBA-e.
 
Također, Sinohydro je zainteresiran za uključivanje u razvojne projekte gradske infrastrukture u regiji kao i za projekt razvoja Krapinskih Toplica te projekt turističko-kulturnog spomen-područja Kumrovec.
 
Sinohydro je već vrlo aktivan u regiji. Rade na projektu mosta u Beogradu i autocesti Bar-Boljare u Crnoj Gori.
 
O snazi Sinohydra dovoljno govori podatak da kompanija ima preko 130.000 zaposlenih, 20 milijardi dolara godišnjeg prihoda, 310 projekata u izgrađnji vrijednih 29 milijardi dolara u 58 zemalja.
 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara