Klemm prijeti: Svi su dignuti na noge i znaju što im je činiti ako dođe naredba da nas maknu iz Savske!

Klemm prijeti: Svi su dignuti na noge i znaju što im je činiti ako dođe naredba da nas maknu iz Savske!

Foto: Hina

"NA PUTU do Karlovca na noge smo digli cijelu Hrvatsku, svi hrvatski branitelji znaju što im je činiti ako narede da nas maknu.", poručio je Klemm s tribine u Karlovu. Tako su na tribini "100 posto za Hrvatsku" održanoj u petak u Karlovcu, Đuro Glogoški i Josip Klemm kazali da će se prosvjed u Savskoj 66 u Zagrebu nastaviti jer su "digli na noge" cijelu Hrvatsku te da će ondje, bude li trebalo, doći i drugi branitelji kako bi spriječili da se branitelje iz Savske makne, prije ispunjenja ciljeva.

Skup možemo sutra prijaviti

"Digli smo cijelu Hrvatsku na noge. Postavlja se pitanje je li skup legalan kako bi nas hrvatska policija maknula. Skup može već sutra biti prijavljen, i to nije bitno. Došlo je do situacije da će (ministar unutarnjih poslova) Ranko Ostojić po nalogu (premijera) Zorana Milanovića ukloniti šator. Digli smo sve na noge, od Dubrovnika do Osijeka, svi su sada spremni krenuti k šatoru", rekao je Josip Klemm.

"Da li mi sutra trebamo dopustiti da se hrvatski branitelji sukobe sa hrvatskom policijom, da li oni to žele.... imamo tvrde stavove, pozvat ćemo sve hrvatske branitelje, stat ćemo svi zajedno, ako treba i kleknuti, pa neka tuku. da vidimo tko će izdati zapovjed da se hrvatske branitelje tuče", rekao je Klemm dodajući kako su svi od Dubrovnika do Osijeka spremni doći u Savsku, prenosi Radio Mrežnica.

Spontani smo

Pozdravio je potom posebno Mihajla Hrastova, nepravomoćno osuđenog za ubojstvo 13 neprijateljskih vojnika na Koranskom mostu 1991. te podsjetio da se "više od tisuću specijalaca okupilo u Karlovcu 2009. da bi mimohodom kroz Karlovac iskazali podršku i obranili dostojanstvo svog suborca Miše, da bi pokazali da on nije zločinac". Rekao je i da bi Karlovac 1991. bez branitelja postao drugi Vukovar.

Predsjednik Udruge 100-postotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida Đuro Glogoški također je rekao da su "spremni za one koji će doći" te da se ne planiraju maknuti. Na novinarsko pitanje zašto skup još nije prijavljen odgovorio je protupitanjem "tko da ga prijavi kada je to bilo spontano okupljanje, te tko je taj tko će sada preuzeti odgovornost".

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Klemm je zajedno s Glogoškim i ostalima sudjelovao na tribini "100% za Hrvatsku" čija je tema bila 100 dana prosvjeda te najava deložacije šatordžija.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara