Kličko pozvao Juliju Timošenko da odustane od predsjedničke kandidature

Foto:Getty Image/Gulliver Image

BIVŠI boksački prvak i jedan od predvodnika proeuropskog pokreta u Ukrajini, Vitalij Kličko, pozvao je bivšu ukrajinsku premijerku Juliju Timošenko da odustane od najavljene kandidature za predsjedničke izbore koji bi se trebali održati 25. svibnja, piše njemački Bild.

Kličko je u subotu objavio da odustaje od kandidature za predsjedničke izbore te je svoju podršku pružio milijarderu Petru Porošenku koji trenutno uživa najveću podršku.

Potreban nam je zajednički predsjednički kandidat svih demokratskih stranaka kako zemlju ne bi dalje dijelili", istaknuo je Kličko.

"Želim da se ova revolucija ne završi kao ona 2004. i da ljudima u zemlji zaista bude bolje, kao i da se mogu osloniti na pravnu državu", zaključio je.

Lider Udara najavio je kandidaturu za gradonačelnika Kijeva i najavljuje daljnju borbu za reforme koje, prema njegovim riječima, počinju u pravo u glavnom gradu Ukrajine.

Inače, Porošenko je bio ministar vanjskih poslova između 2009. i 2010., pod proeuropskim predsjednikom Viktorom Juščenkom, a potom ministar gospodarstva od ožujka do studenoga 2012. pod predsjednikom Janukovičem.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara