"Klima uzvraća udarac": Darth Vader došao pozvati Vladu RH na mračnu stranu

Foto: Zelena akcija

AKTIVISTI Zelene akcije su danas u 12 sati povodom Dana planeta Zemlje ispred zgrade Vlade RH organizirali prosvjednu akciju na kojoj su još jednom ukazali na manjak ambicije na području borbe protiv klimatskih promjena.

"Dan planeta Zemlje se u cijelom svijetu obilježava 22. travnja kako bi se širom svijeta mobilizirala javna podrška zaštiti okoliša. Zelena akcija obilježava Dan planeta Zemlje od 1997. godine na način da u hrvatskoj javnosti pojačava svijest o jednoj prioritetnoj okolišnoj temi. Ove godine smo odlučili Dan planeta Zemlje posvetiti problemu klimatskih promjena u skladu sa ovogodišnjom kampanjom mreže Earth Day Network pod nazivom 'Lica klimatskih promjena'", poručuju iz Zelene akcije.

Performansom aktivista Zelene akcije u kojemu je galaktička delegacija na čelu sa Darth Vaderom došla pozvati Vladu na mračnu stranu, aktivisti su htjeli ukazati na niz loših poteza i strategija kojima je naša Vlada zaslužila status kandidata za mračnu stranu.Ovo su, prema Zelenoj akciji, samo neki od loših poteza prethodnih vlada i aktualne hrvatske vlade:

- manjak ambicije za rješavanje problema klimatskih promjena
- izrazito loša energetska politika
- manjak ulaganja u obnovljive izvore energije

- manjak ulaganja u energetsku efikasnost
- loše upravljanje prirodnim resursima
- uništavanje prirodnih resursa radi kratkoročnog profita
- korupcija
- manjak vizije
- manjak ulaganja u kvalitetnu željezničku infrastrukturu
- nesposobnost dugoročnog razmišljanja
- opsesija ugljenom i naftom
- prakticiranje modela razvoja iz 19. stoljeća

"Zelena akcija zahtijeva od Vlade RH hitan zaokret u klimatskoj i energetskoj politici te uklanjanje zapreka investicijama u čiste tehnologije.  Nadamo se da Hrvatska neće prijeći na tamnu stranu te da će prepoznati potencijal razvoja koji ima na području korištenja obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti te broja radnih mjesta koja se  ulaganjem u te sektore mogu otvoriti", poručuju iz Zelene akcije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara