Kolarić odgovorila na vrijeđanje Sandre Petrović Jakovina: Ne živim od politike, a državi sam za razliku od tvrtke njezinog supruga platila sve poreze

Ilustracija: Facebook

SANDRA PETROVIĆ JAKOVINA, najmlađa hrvatska europarlamentarka koja je doživjela strelovit politički uspon nakon udaje za ministra poljoprivrede Tihomira Jakovinu, unatoč tome što je prije par tjedana rodila, našla je vremena "opaliti" po svojoj donedavnoj stranačkoj kolegici Aleksandri Kolarić nazvavši je "hohštaplerom" i "prodavačem magle".

Interesantno je to da se ona koja je bila poprilično anonimna na domaćoj političkoj sceni dok nije postala gospođa Jakovina, našla dovoljno kompetentnom komentirati istup Aleksandre Kolarić, koja je zbog svoj političkog stava izbačena iz SDP-a.

Sandra Petrović Jakovina tako je u svom statusu na Facebooku napisala: "Hohštapleri i prodavači magle u svom nevještom pokušaju razjedinjavanja stranke uvrijedili su pristojne članove SDP-a koji još uvijek ugled i integritet stranke znaju staviti ispred svojih osobnih interesa (u ovom slučaju mjesto predsjednika GOSDPZG). Legitimno izabrano predsjedništvo stranke pokazalo je što misli o tom jeftinom političkom triku".

Kolarić: Ovako me vrijeđa Sandra Petrović Jakovina

Nedugo nakon što je Sandra Petrović Jakovina izvrijeđala svoju donedavnu stranačku kolegicu Aleksandru Kolarić, ubrzo je Kolarić odgovorila na njezine prozivke da je "hohštapler i prodavač magle".

Tako je u Kolarić u svom statusu na Facebooku pod presliku statusa Sandre Petrović Jakovina, napisala "Ako je ovo točno, ovako me zbog mojeg političkog stava, vrijeđa Sandra Petrović Jakovina, SDP-ova zastupnica u Europarlamentu. Njezina saborska plaća išla je direktno iz mojeg poreza. Ukupno imam 20 godina staža, a zadnjih 11 godina radim u gospodarstvu. Ne živim od politike, a državi sam za razliku od tvrtke njezinog supruga platila sve poreze."

Tko su "pristojni članovi SDP-a" koje je Kolarić uvrijedila?Kad je Petrović Jakovina već odlučila komentirati istup Aleksandre Kolarić, mogla se prije toga barem bolje informirati pa bi znala da se Kolarić nije kandidirala za mjesto predsjednika GO SDP Zagreb, već za mjesto potpredsjednice.

No i to je manji gaf od onog u kojem proziva Kolarić da je "uvrijedila pristojne članove SDP-a". Pitamo se koji su to? Oni koji po raznim kuloarima šire priče protiv svog šefa Milanovića, a ne usude mu se to reći u lice ili pak istupiti javno jer bi završili kao Aleksandra Kolarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To su vjerojatno članovi koje je sociolog Dražen Lalić nazvao "klimoglavcima i podanicima svog stranačkog šefa".

Dok je Aleksandra Kolarić mislila svojom glavom i nije se ustuknula reći što misli pozivajući vodstvo stranke da utječe na Zorana Milanovića da promijeni mišljenje oko "lex Perkovića" na kojem inzistira na očitu štetu Hrvatske, Sandra Petrović Jakovina pokazala se kao poslušna članica SDP-a  čija karijera napreduje brzinom munje.

Nagli procvat političke karijere nakon udaje


Podsjetimo, Sandra Petrović postala je članica SDP-a 2006. godine, a u Sabor je došla kao zamjenica s liste za Nadu Čavlović Smiljanec, šeficu Porezne. Prije toga je bila vježbenica u odvjetničkom uredu, a tri mjeseca stažirala je u Europskom parlamentu.

Svi njeni javni istupi dolaze iz vremena nakon objave braka i kandidature, a to se dogodilo tek prije pola godine, iako se ona sama upuštala u obrazlaganje da je imala političku karijeru već prije braka.

Međutim činjenica je da njezini istupi u Saboru nisu bili zabilježeni u medijima do trenutka kad je objavljen njezin iznenadni brak s ministrom poljoprivrede Tihomirom Jakovinom.

Nedugo nakon toga SDP ju je postavio na visoko mjesto na listi za Europarlament pa ubrzo i postaje najmlađa hrvatska europarlamentarka. Nakon toga stiže i potvrda o njenoj trudnoći, a s obzirom na to da je nedavno rodila na porodiljni je otišla sa svim pravima europarlamentarke.

Koliko je predana politici pokazuje i njezina nedavna izjava kako će se, ako joj liječnici dopuste, vrlo brzo vratiti svojim obvezama u Bruxelles.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara